Дрогобиччину тероризують скажені тварини

Дрогобиччину тероризують скажені тварини.

Дрогобиччину тероризують скажені тварини. Фото: vitvesti.by.

Події
30 листопада 2023 17:36

У Дрогобицькій громаді Львівської області виявили чергові випадки сказу. У селах Лішня і Ступниця, та їх 5-кілометровій зоні запровадили карантин. Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація. Сказ у двох лисиць підтвердили у вівторок, 28 листопада, у Львівській регіональній державній лабораторії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дві лисиці напередодні проникли на подвір’я місцевих господарів. У обох випадках свійські собаки перебували біля будинку та загризли скажених диких тварин на смерть. На щастя, собаки раніше були вакциновані, тому не постраждали.

Карантин триватиме два місяці – до 28 січня 2024 року включно за умови відсутності нових випадків захворювання. Безкоштовно вакцинувати котів і собак можна у Дрогобицькій районній державній лікарні ветеринарної медицини, що розташована по вул. П. Орлика, 15. Крім цього, у населених пунктах відловлюють безпритульних тварин та продовжують їх вакцинацію.

Нагадаємо, у середині листопада у Дрогобичі ввели карантин через сказ у свійського кота. Тварина вкусила свого власника, а за два дні після укусу загинула. Через тиждень у Дрогобицькому районі підтвердили другий випадок сказу у домашніх котів. У серпні у селі Вороблевичі куниця зайшла на територію одного із домогосподарств і вкусила жінку, а тоді накинулася на свійську тварину. А в селі Брониця чоловіка покусав скажений борсук. У селі Попелі біля Борислава кішка покусала двох людей та потім померла.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах