У Львові відкриють Дім звуку

У Львові відкриють Дім звуку.

У Львові відкриють Дім звуку. Фото: city-adm.lviv.ua

Події
14 грудня 2023 15:40

У суботу, 16 грудня, о 12:30 у Львові відкриють новий міждисциплінарний простір – Дім Звуку. Простір площею понад 1000 квадратних метрів функціонуватиме в історичній будівлі Львівського радіо (вул. Князя Романа, 6). Саме тут у 1930 році почалося радіомовлення на заході України, і саме в цій будівлі в різний час працювали польське, німецьке, радянське, а згодом і українське радіо. Тепер тут працюватимуть зі звуком та створюватимуть різні аудіопродукти і навіть освітні програми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На відкритті 16 грудня команда Львівського радіо презентуватиме напрямки діяльності Дому. В межах відкриття заплановані лайв-події у новому просторі, через які відкриватимуть потенціал Дому Звуку та знайомитимуть відвідувачів з його просторами.

Інсталяції, які можна оглянути на відкритті:

  • Звук міста / Sound of the City – звукова інсталяція, яка є версією «звукового килима». Була створена в 2012 році для фестивалю Musica Electronica Nova у Вроцлаві. Усі звуки в цій інсталяції були записані на вулицях Львова. Автор інсталяції – український композитор, виконавець та організатор мистецьких ініціатив Остап Мануляк.
  • Студія: простір, де звучать хіти української естради – тут свої хіти колись записував відомий український композитор Ігор Білозір. Сидячи у зручному фотелі, ви зможете почути «Пісня буде поміж нас», «Два перстені», «Катерино», «Міську, вважай», «Щось, зимно», «Франсуа» та безліч інших хітів ексклюзивного міксу, сформованого з архівних плівок фонотеки.
  • Акустика мережі – звукова інсталяція, завдяки якій можна дослідити акустичний зліпок приміщень, які перебувають на балансі ЛКП «Львівське радіо».

У день відкриття простір працюватиме до 21:00.

Вхід на всі події – добровільний донат на FPV дрони для львівської 103 бригади ТРО.



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах