У Львові будуть моніторити якість надання послуг сімейними лікарями

У Львові будуть моніторити якість надання послуг сімейними лікарями

У Львові будуть моніторити якість надання послуг сімейними лікарями Фото: city-adm.lviv.ua

Події
23 сiчня 09:07
Автор: Юрій Богун

Відтепер у Львові проводять регулярний моніторинг якості надання послуг сімейними лікарями: як це працює. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Львів спільно з ВООЗ запустив систему моніторингу якості надання послуг первинної медичної допомоги в громаді. Відтак Львівська громада стала першою в Україні, в якій на постійній основі моніторитимуть якість надання таких послуг.

 «У нас з’явилась ідея створити систему моніторингу послуг первинної медичної допомоги. Відтак у співпраці з управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Всесвітньою організацією охорони здоров'я та медичними інформаційними системами HELSI та Doctor Eleks ми створили такий проєкт. Ми розробили 16 індикаторів, за якими аналізується робота цієї сфери і які стануться основою для прийняття подальших рішень, для покращення первинної медичної допомоги», — пояснив виконуючий обов’язки директора КУ Інститут міста Максим Терлецький.

Головні індикатори моніторингу: загальне використання послуг ПМД; завантаженість лікарів ПМД; різні вакцинації і скринінги; практика виписування антибіотиків; госпіталізації, яких можна уникнути, тощо. Ці дані дозволяють виявити та проаналізувати причини, які впливають на роботу медичних закладів та задоволення потреб мешканців.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах