Як купалися на Львівщині на Водохреща — відео

Як купалися на Львівщині на Водохреща — відео.

Як купалися на Львівщині на Водохреща — відео. Фото: Юрій Богун.

Події
06 сiчня 20:18

Сьогодні, 6 січня, українці святкують Водохреща. Незважаючи на несприятливу погоду, адже впродовж дня на Львівщині падав дощ, знайшлися сміливці, які наважилися пірнути у крижану купіль. Попри те, що ця традиція не є українською, люди вірять, що купання на Богоявлення зцілить і подарує здооров'я.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

У Львові цьогоріч лише готельний комплекс Emily Resort анонсував купання на Водохреща і розважальну програму.  Так, впродовж дня на відвідувачів чекало традиційне святкування: освячення води, пірнання в озері під наглядом рятувальників, ватра, приготування бограча, ігри патріотів, козацькі забави, колядування. 

А ось у курортному місті Трускавець сьогодні купалися одразу на двох озерах: на виїзді з міста у напрямку Борислава та біля ресторану "Козацький хутір". Щодо останнього, то там купанням передував молебінь. Щоправда, людей була значно менше, ніж у попередні роки, але сміливців не бракувало.

Додамо, що на площі Ринок у Львові сьогодні традиційно відбувся Чин освячення води. Воду освятили військові капелани різних конфесій. Упродовж дня львів’яни можуть взяти свячену воду до своїх домівок. Для цього встановили резервуар, об’ємом 1500 літрів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах