Батько Максима Козицького купив у центрі Львова будинок за 85 мільйонів гривень

Батько Максима Козицького купив у центрі Львова будинок за 85 мільйонів гривень.

Батько Максима Козицького купив у центрі Львова будинок за 85 мільйонів гривень. Фото: zaxid.net.

Події
22 сiчня 15:05

Батько голови Львівської обласної військової адміністрації купив будинок у центрі Львова за 85 мільйонів гривень. Аукціон із продажу будівлі на проспекті Шевченка, 9 у Львові, що є на балансі «Інституту модернізації змісту освіти», відбувся 19 січня. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стартова ціна триповерхової будівлі площею 1382 метрів квадратних становила 11,77 мільйона гривень. Переможець аукціону – ТОВ «АйКю Холдинг» – запропонувало 85 мільйонів гривень, пише Zaxid.net.

Зазначимо, що триповерховий будинок на проспекті Шевченка, 9 зведений у 1849 році у стилі класицизму. Сучасного вигляду будівля набула після перебудови 1888 року у стилі історизму (неоренесансу) за проектом архітектора Кшижановського. Тоді в будинку запрацювала гімназія імені королеви Ядвіги, що діяла до 1934 року. Згодом архітектор Роман Леваковський розробив проект його перепланування з пристосуванням приміщень гімназії під офіси. Будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Додамо, що Зіновій Козицький є одним із найбагатших бізнесменів Львівщини. У 2021 році він увійшов у топ-100 найбагатших українців за рейтингом «НВ». Із капіталом 145 млн доларів Козицький-старший посів 70-те місце рейтингу. Уже багато років Зіновій Козицький володіє підприємствами з видобутку нафти та газу, а також фірмами, які спеціалізуються на відновлювальній енергетиці – сонячні та вітрові електростанції.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах