На Львівщині судили депутата, який намагався переїхати поліцейського

На Львівщині судили депутата, який намагався переїхати поліцейського.

На Львівщині судили депутата, який намагався переїхати поліцейського. Фото: news.blog.net.ua

Події
15 березня 12:28

Сколівський районний суд Львівщини визнав винним у п’яній їзді депутата Козівської сільради Миколу І. Водій втікав від поліцейських та намагався переїхати одного з ним. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вказано у постанові суду, яку винесли у березні 2024 року, депутат Козівської сільради Стрийського району Микола І. під час комендантської години 11 лютого керував пікапом Ford Ranger. Його зупинили поліцейські на трасі у межах міста Сколе. Він відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння та тікав від правоохоронців, пише Zaxid.net.
 
Під час другої зупинки, приблизно за 20 кілометрів, депутат спробував наїхати на поліцейського, зачепивши його дзеркалом заднього виду. Правоохоронець, щоб уникнути наїзду, зачепився за дзеркало та водійські дверцята, потім виліз на дах автомобіля. Водій не зупинив авто та продовжував рух, намагаючись скинути поліцейського з даху автомобіля. Депутат проїхав ще близько 800 метрів, поки авто не вдалось зупинити.

Щодо Миколи І. склали адмінматеріали через п’яну їзду та невиконання вимог про зупинку, а також порушили кримінальну справу через опір правоохоронцям. 

Микола І. прийшов на судове засідання та визнав свою вину в адмінправопорушеннях. Він підтвердив, що у ніч на 11 лютого керував пікапом, який належить його дружині, маючи ознаки алкогольного сп’яніння. За словами сільського депутата, він втікав від поліцейських, бо розумів, що був нетверезим. Чоловік просив суд його суворо не карати та не позбавляти водійських прав, обіцяючи «виправитись».

Суд дослідив усі матеріали та визнав Миколу Іваниковича винним у адмінправопорушеннях, призначивши 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом року. Постанову ще можна оскаржити.

Варто додати, що кримінальну справу через опір правоохоронцям розглядатимуть окремо.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах