Розбили окуляри та телефон і заштовхали у бус: У Львові працівники ТЦК жорстоко затримали чоловіка

Розбили окуляри та телефон і заштовхали у бус: У Львові працівники ТЦК жорстоко затримали чоловіка.

Розбили окуляри та телефон і заштовхали у бус: У Львові працівники ТЦК жорстоко затримали чоловіка. Фото: скрінщот із відео.

Події
18 березня 13:07

Ввечері у п’ятницю, 15 березня, працівники ТЦК та СП силою затримали чоловіка призовного віку у Львові. А вже за кілька годин його мобілізували. Про цей випадок повідомила дружина затриманого у соцмережах. Керівник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов відреагував на цей випадок. Також жорстоке затримання прокоментував омбудсмен Дмитро Лубінець.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Порвали куртку, розбили окуляри та телефон і силою запхали у бус

Так, у Instagram львів’янка Віолетта Таран повідомила про затримання її чоловіка Кирила Тарана працівниками ТЦК та СП. Жінка розповіла, що ввечері 15 березня її чоловіка затримали серед вулиці та із застосування фізичної сили запхали у бус, працівники ТЦК начебто порвали йому куртку, розбили окуляри та телефон. 

За словами жінки, Кирилу Тарану не вручали повістки на місці затримання. Чоловік відмовився проходити ВЛК, бо не мав при собі медичних документів, які б хотів надати комісії.

«Близько 04:00 16 березня був готовий наказ про мобілізацію мого чоловіка із підписом начальника Шевченківського РТЦК та СП – Романа Немишкала, якого у приміщенні не було, але наказ був ним підписаний та скріплений печаткою. На місце викликали поліцію та працівників ВСП, поки вони приїхали на нього зробили наказ про мобілізацію, хоч він не пройшов ВЛК (не був в жодному кабінеті)», – написала Віолетта Таран, додавши, що її чоловік перебуває в дорозі до військової частини у Рівному.

Реакція ТЦК та СП

Керівник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов відреагував на цей випадок, він повідомив, що за цим фактом завтра проведуть службове розслідування, пообіцявши притягнути винних до відповідальності.

Що каже про жорстоке затримання омбудсмен 

Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на жорстоке затримання чоловіка працівниками львівського ТЦК. Він повідомив, що його представник провів нараду з керівництвом ТЦК.

«На ситуацію миттєво відреагував мій представник у Львівській області Тарас Подвірний. Щойно стало відомо про інцидент, він прибув до Шевченківського РТЦК, аби з’ясувати ситуацію на місці. Сюди ж приїхав і начальник РТЦК. Моєму представнику надали безперешкодний доступ до документів по Кирилу Тарану. Також по цій справа відбулась нарада з обласним ТЦК. Вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласне ТЦК ухвалюватиме рішення по Кирилу Тарану», – написав Дмитро Лубінець.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах