Чому футбольні вболівальники у Львові погрожують палити шини

фото з сайту  ru.molbuk.ua

фото з сайту ru.molbuk.ua

Спорт
13 листопада 2015 15:49

  Завтра львівські вболівальники  збірної збираються йти на стадіон "Арена Львів" і палити шини через відсутність квитків на матч Україна-Словенія. 

Вболівальники нашої збірної обурені несправедливим розповсюдженням квитків на матч плей-офф Євро-2016 Україна - Словенія, тому погрожують палити шини під "Ареною Львів" на знак протесту.

Про це повідомляє видання Gazeta.ua.

"Збиралися з хлопцями під" Ареною Львів "палити шини. Але чекаємо, як Федерація футболу на ситуацію відреагує. Якщо ніяк, в суботу підемо з шинами під стадіон", - говорить Андрій Гринчишин з райцентру Пустомити на Львівщині.

За його словами, спекулянти перепродують квитки вартістю 70 грн за 500 грн.

Двома тижнями раніше вболівальники, які не змогли купити квитки на матч, зігнали свою злість на касах "Арени-Львів". Спочатку вони закидали каси стадіону яйцями, а потім перекрили дорогу до стадіону.

—?Місяць тому планував 14 листопада піти на матч Україна — Словенія. Гроші на квиток відклав, дружину попередив. Минулого понеділка з роботи на кілька годин відпросився — за квитком побіг. Але пролетів, як фанера над Парижем, — розповідає львів'янин Назар Панас, 25 років.

Поєдинок плей-оф відбору Євро-2016 між збірними України та Словенії відбудеться 14 листопада у Львові. Стадіон "Арена Львів" має 34,3 тис. місць. Квитки почали продавати 28 жовтня. Того ж дня оголосили, що всі розкупили. 2 листопада надійшли ще 7 тис. Біля кас стадіону виникла двотисячна черга.

—?Прибіг до "Арени" о першій годині, черга стояла на 700 метрів, — каже Панас. — Були такі, що займали з ночі. Там люди перезнайомилися, разом накривали поляну. Дехто ледь на ногах тримався. Хтось намагався пропхатися поза чергою, але його одразу викидали. Останній раз таку шарпанину у Львові бачив, коли Папа Римський приїжджав. Збоку стояли поліцейські, але то не дуже допомагало. Одного вболівальника з черги вивели із синцем під оком, другий кричав, що йому зламали руку.

Квитки продавали тим, хто мав паспорт. Давали не більш як чотири. Вартість — 70–300 грн. Під вечір закінчилися. 3 листопада вболівальники перекрили дорогу на вул. Стрийській.

Провести службове розслідування щодо ситуації доручив міністр спорту Ігор Жданов, 48 років:

—?З таким "сервісом" ми ніколи не зможемо збільшити кількість уболівальників на футбольних аренах. Люди махнуть рукою і будуть сидіти вдома. Кількість виділених квитків — це одне питання. Але як сталося, що на "Арені Львів" працювали не всі каси, знаючи попередньо, що на цей матч буде ажіотаж.

Львів у новинах:

Як курсуватиме транспорт Львова в день матчу Україна – Словенія 

Львів одержав додаткові квитки на матч "Україна-Словенія"

Готуйтеся до корків: до Львова їде Президент 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах