Як правильно вибрати масло MOTUL для двигуна автомобіля?

Як правильно вибрати масло MOTUL для двигуна автомобіля? - фото

Як правильно вибрати масло MOTUL для двигуна автомобіля? - фото

Техно
12 грудня 2023 15:51

Кожен автовласник стикається з необхідністю регулярної заміни олії. Перш ніж купувати нову каністру через 7000 км пробігу, варто визначити, який саме мастильний матеріал підійде. Одним із найкращих рішень буде олива Motul. Компанія давно зарекомендувала себе як перевірений виробник якісних мастил.

kq04Zs8xJaDQe_fgiRqMpopD4nCQUrA6XsGgYxcnQM5RxTr7jVeOvBTviWG_cj_gW1imuSGDYPogtDCndFcMH3ISsw_AaJn8b81meH9yXsCsKrqi5qkCthn0N2z1Zr0D3zzW9zJxO9fFWro0STl-gXXM92pIe5fvCqGzcA0aEE2tGIeZwhZb30GwuGGatwkq04Zs8xJaDQe_fgiRqMpopD4nCQUrA6XsGgYxcnQM5RxTr7jVeOvBTviWG_cj_gW1imuSGDYPogtDCndFcMH3ISsw_AaJn8b81meH9yXsCsKrqi5qkCthn0N2z1Zr0D3zzW9zJxO9fFWro0STl-gXXM92pIe5fvCqGzcA0aEE2tGIeZwhZb30GwuGGatw

Особливості всесезонних олій

Всесезонні олії розроблені для використання в автомобілях у різних кліматичних умовах протягом усього року. До таких продуктів відносяться олія Motul 10W-40, 15W-60 та інші. Через те, що мастило спалює газ залежно від температури двигуна, необхідно грамотно визначити необхідний клас в'язкості SAE.

Виділяють два класи:

  1. Для низьких температур. Це число йде першим до літери W. Показник може становити від 0W до 25W. Представлений клас визначає якість двигуна запускатися при низьких температурах.
  2. Літній клас в'язкості: від 0 до 60. Цей параметр визначає нормальну температуру експлуатації двигуна.

Сучасні олії французького виробника передбачають досить широкий спектр експлуатації у різноманітних температурних умовах. Виробник автомобіля сам визначає клас в'язкості, який найкраще підходить для певного двигуна. Тому дуже важливо дотримуватися наданих рекомендацій.

Властивості моторної олії

Крім стандартних параметрів, моторні олії класифікуються за такими властивостями:

  • антиокислення - уповільнення хімічних реакцій, викликаних киснем;
  • антикорозійність - утворення захисного шару на поверхні металевих деталей, запобігаючи їх руйнуванню;
  • протизносність - зменшення прямого контакту металевих поверхонь у двигуні, знижуючи тертя та знос.

На ці показники вказує відповідна абревіатура. Виробники авто стверджують суворі критерії у питанні вибору моторної олії та становлять власні рейтинги на основі відповідності технічним потребам автомобіля. Моторне масло MOTUL схвалено ACEA як відповідне всім сучасним вимогам.

Мінеральне, напівсинтетичне або синтетичне - яке масло краще вибрати

Від складу олії залежать її експлуатаційні характеристики та якість. З самого початку представлені мастильні продукти виготовлялися з очищеного палива - це були перші мінеральні олії для двигуна. З появою сучасних технологій стали вироблятися синтетичні олії, у яких було кілька різних компонентів. З їхньою допомогою вдалося збільшити експлуатаційні властивості мотора. Крім того, синтетика може похвалитися значно кращою якістю, що відбивається на її вартості.

Проміжним варіантом між мінеральним та синтетичним маслами є напівсинтетика. Продукт краще мінерального мастила, але не такий дорогий, як синтетичний. Залежно від свого бюджету, автомобіля та інших аспектів, кожен може вибрати для себе відповідну моторну олію MOTUL.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах