Львівські чиновники місяць тестували суперові електромобілі

з сайту autogeek.com.ua

з сайту autogeek.com.ua

Транспорт та інфраструктура
24 грудня 2014 17:06

Львівське таксі придбало електромобіль. Про це повідомляє autogeek.com.ua. Поки що чудо-машину має лише одна перевізницька львівська служба.

- Нам важливо не заробити на цьому, а вивчити питання, наскільки електромобілі можуть прижитися в сфері послуг перевезень пасажирів.  Якщо цей транспорт добре зарекомендує себе, ми готові закупити ще декілька автомобілів і піти навіть на організацію окремої служби екологічного і економного таксі, - розповів один з ініціаторів впровадження електромобіля в службу львівського таксі Костянтин Євтушенко.

Але поки що оцінити вигоди екотаксі звичайні пасажири Львова не зможуть, тому що це лише пілотний проект.

Міська адміністрація Львова вже взяла участь у експерименті по використанню електрокарів. Тест-драйв електромобіля, за словами Костянтина Євтушенка, тривав місяць. За цей час чиновники зуміли побачити не лише плюси такого виду транспорту, але й заявили про готовність пересісти із звичайних автомобілів на електричні, причому в найближчий час.  - Вже в наступному році  Львівська мерія готується підписати контракт на поставку шести електромобілів для гаража міської адміністрації.

Службові авто  мерських чиновників по місту більше 100 км в день не проїжджають. А це дуже мало.  По суті менше, ніж запас руху у найбільш економного автомобіля  Nissan Leaf.

Заряджати, на думку спеціалістів, ці автомобілі можна вночі прямо в гаражі. А у всьому іншому – це суцільна вигода. Адже чиновники, які місяць їздили на електромобілях, не купили жодного літра пального.

- А все  це економія наших з вами грошей, – запевняє Костянтин Євтушенко.

Правда, вигоди вигодами, але відімкнень світла ніхто ще не скасував і чим "нагодувати" такий автомобіль в разі форс-мажору – питання!

ГОЛОВНЕ ЗА ДЕНЬ:

ЛОДА пікетували хворі на гемодіаліз

У Львові кожні вихідні готуватимуть 350 літрів глінтвейну

Прокурором Львівської області призначено Романа Федика, якого намагалися люструвати на Дніпропетровщині

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах