Отримай відповідь: чому львівські маршрутки випускають чорний дим і що з цим робити

Новина - Транспорт та інфраструктура - Отримай відповідь: чому львівські маршрутки випускають чорний дим і що з цим робити

Новина - Транспорт та інфраструктура - Отримай відповідь: чому львівські маршрутки випускають чорний дим і що з цим робити

Транспорт та інфраструктура
30 сiчня 2015 14:59

Vgorode дізнався, чому деякі маршрутки Львова залишають за собою шлейфи чорного диму.


Розповідає механік

Отримай відповідь: чому львівські маршрутки випускають чорний дим і що з цим робити фото

Кирило Папакін, працівник СТО

Це пов'язано з тим, що більшість маршруток працюють на солярці. Вихлопна система влаштована зовсім по-іншому, відрізняється від звичайних бензинових двигунів. Там є "фільтр сажі", який має кілька шарів фільтрації. Проблема в тому, що ці "сажові фільтри" досить примхлива штука. Якщо не встиг прогрітися, і ти натиснув на газ, то він засмічується, і потім йде "чорний хвіст" позаду тебе, оскільки фільтр не спрацював. А чистити або міняти його - дорога за часом і грошима операція. Є така підозра, що водії просто знімають ці фільтри. Після зняття фільтра вся сажа виходить назовні. З фільтром, ясна річ, не все так погано. Будь-який дизельний двигун - навіть якщо це нова BMW "сімка" - періодично випускає чорний дим, але набагато рідше і менше.

 


Куди скаржитись людям

Якщо ви не можете дихати через чорний дим або він отруює вам існування, то найефективніше скаржитися в компанію-перевізник. Адреса і номер телефону завжди висить у салоні, поряд з ксерокопіями документів і картою маршруту. Якщо ви побачили тільки номер маршрутки - загугліть, щоб дізнатися, до якого АТП вона належить. Також ви можете сфотографувати таку маршрутку і звернутись зі скаргою до управління транспорту і зв'язку Львівської міської ради за телефоном 261-55-66 або за адресою вул. Сахарова, 2. Фотографія і зафіксовані на фото номерні знаки допоможуть без зусиль встановити порушника.

Нехорошо так дымить. Если увидели - жалуйтесь.

Якщо бачите такий дим - поскаржіться


Яке загрожує покарання за чорний дим


Згідно з КУпАП, част. 2 ст. 121, водіїв, які керують транспортним засобом з несправностями або обладнанням, яке не відповідає вимогам стандартів, штрафують. Розмір штрафу становить від 680 до 850 гривень, а якщо порушення здасться дуже злісним, то можуть вилучити талон ГТО, або чого гірше - саму маршрутку.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Отримай відповідь: чи може двірник вручати повістку про мобілізацію

Нове кафе СОУС на площі Ринок: незвичний інтер'єр, вечірки та затишна атмосфера

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах