У Львові пішоходи ігнорують знаки світлофора

фото:vidomosti-ua.com

фото:vidomosti-ua.com

Транспорт та інфраструктура
06 травня 2015 10:32

У квітні на вулицях Львова у дорожньо-транспортних пригодах травмувалося 39 пішоходів, з них - 10 дітей. Про це інформує "Телеканал новин 24".

-Львів’яни ігнорують знаки світлофора, тому так часто й потрапляють під колеса. Як пояснюють самі пішоходи, переходять вулицю на червоне – бо поспішають, - розповіла інспектор сектору профілактичної роботи ДАІ м. Львова Ірина Пилат.

Тим часом аби мотивувати людей дотримуватися правил дорожнього руху, організатори Європейського тижня мобільності спільно з "Львівавтодором" та німецьким товариством GIZ розробили спеціальні наліпки.

"Запозичили німецький досвід. Тож вирішили на багатьох світлофорах, які з’явилися на 2-му і 6-му трамвайних маршрутах розмістити такі наліпки", – розповів працівник відділу промоції міста Дем’ян Данилюк.

Водії не помічають непередбачуваних пішоходів. "Досить часто таке буває. Особливо це неприємно, коли темно", – зазначив водій Олег.

За словами Ірини Пилат, за перші три місяці поточного року у Львові сталося 20 ДТП, у яких травмувалися діти. У квітні – 14.

"З 14 ДТП дві було за участю дітей, які керували велосипедами, та дві – за участю скутеристів. Хоча  правилами дорожнього руху забороняється їздити дітям та керувати скутерами, дозвіл на керування є лише із 16-річного віку, при цьому необхідно  мати водійське посвідчення. Всі інші постраждалі – це пішоходи", – розповіла Ірина Пилат.

Львів у новинах:

Сьогодні Львів відзначає день свого покровителя Св. Юрія 

У Львові вийде книга про Кузьму Скрябіна

На День Батяра у Львові побувало 15 тисяч львів’ян і гостей міста 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах