У Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Фото взято з сайту infonews.org.ua

Фото взято з сайту infonews.org.ua

Транспорт та інфраструктура
11 червня 2015 18:22

Сімейна медицина доступна тепер і для жителів Залізничного та Франківського районів Львова. Основні завдання нової амбулаторії – якісні медичні послуги та більше уваги до пацієнтів.

Основним поштовхом до становлення сімейної медицини в Україні стали вимоги Європейського союзу. Завдання сімейних лікаря – не лікувати, а попереджати захворювання. Відтак, у Львові це вже 13 амбулаторія сімейного типу, яка повноцінно працює і приймає пацієнтів.

"Ми працюємо вже другий тиждень. Наші пацієнти дуже задоволені, адже ми тепер можемо їм приділити більше уваги", – зазначила сімейний лікар Анна Костів.

Саме з метою розвантаження медичних закладів та надання більшої уваги кожному пацієнту і створюють амбулаторії сімейної медицини. Практику українські лікарі переймають у європейських колег. Тому сьогодні профілактична медицина у Львові вже на 90% перейшла на сімейну амбулаторію.

"Ідеологія сімейного лікаря, сімейної медицини – супровід сім’ї впродовж всього життя, від народження до смерті. Сімейний лікар повинен вчасно допомогти та порадити, як вчинити в певній ситуації. Що потрібно зробити, щоб не захворіти, які обстеження потрібно пройти", – пояснив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Чиновники запевняють, що до роботи в сімейній медицині будуть залучати молодих спеціалістів, адже їм простіше перекваліфікуватися на таку діяльність.

За матеріалами zik.ua

Львів у новинах:

Деякі вулиці у Львові на час фестивалю "Leopolis Grand Prix 2015" перекриють

Сьогодні тролейбус № 13 почне курсувати проспектом Свободи 

У Львові іномарка протаранила мікроавтобус 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах