Стало відомо, яким буде перший муніципальний велопрокат у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Стало відомо, яким буде перший муніципальний велопрокат у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Стало відомо, яким буде перший муніципальний велопрокат у Львові

Транспорт та інфраструктура
16 червня 2015 11:41

В рамках Майстерні міста німецька компанія Nextbike презентувала тарифи та місця станцій муніципального велопрокату у Львові.

Читайте також: Детальная програма "Майстерня міста 2015" 

Такі велопркати вже давно діють у Варшаві, Ризі та Лондоні.  Найближчим часом Остап Буденкевич та Олексій Кушка обіцяють побудувати аналогічну систему громадського велопрокату у Львові. У цьому їм допоможе співпраця з німецьким урядом та компанією Veliki.uaповідомляє сайт проекту.

ВелоЛьвів: де у місті взяти ровер в оренду та скільки це коштує

Велосипед як альтернативний транспорт

Ідея Nextbike Україна полягає у тому, що велосипед може бути не лише для розваги, а й цілком прийнятною альтернативою звичайному громадському транспорту. На противагу маршруткам велосипед не забруднює повітря та має гарний вплив на фізичну форму.

У Львові для початку хлопці планують побудувати 22 станції велопрокату та поставити у них 220 роверів. Взявши велосипед з однієї з них, можна буде припарковати двоколісний у будь-якій іншій, де знайдеться вільне місце. На передодні було проведено опитування, де львівяни хотіли б бачити велостанції. В результаті, люди обрали 20 місць. Остап з Олексієм додали ще кілька, зокрема на залізничному вокзалі.

Пам'ятка городянина: 5 порад як вберегти ровер від крадіжки

Стало відомо, яким буде перший муніципальний велопрокат у Львові фото

Кілька слів про тарифи

У Львові діятиме три типи тарифів, в залежності від частоти використання послуг велопрокату:

  1. PayAsYouGo (на вимогу) – тариф для одноразового використання. Кожна година коштуватиме 50 грн.
  2. Місячний – абонемент на 30 календарних днів. Коштуватиме 120 грн + вартість спеціальної карточки для велопрокату (75 грн). Кожного дня надаватиметься безкоштовних півгодини. Наступна година коштуватиме як проїзд у маршрутці – 4 грн. Далі 50 грн/год. Використання перших безкоштовних півгодини можна розбити на кілька разів. Наприклад, зранку ви їдете в університет за 15 хвилин. Потім за 10 хвилин добираєтесь, скажімо, у перукарню. І того, у вас залишається ще 5 безкоштовних хвилин.
  1. Сезонний – абонемент на весь сезон катання велосипедами – поки не випаде сніг. Це приблизно 8-9 місяців, в залежності від погоди. Вартуватиме такий абонемент 800 грн. Кожного дня надаватиметься безкоштовних півгодини. Усі наступні півгодинки коштуватимуть 2 грн.

Компанія встановлює такі часові обмеження у тарифах для того, аби велосипеди використовувались саме як засіб пересування. До того ж, за добу можна буде користуватися велосипедами лише 12 годин.

По Львову на ровері: корисно, вигідно, цікаво

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах