Завтра Львовом почнуть курсувати маршрутки за 15 гривень (відео)

фото з сайту pereviznyk.webnode.com.ua

фото з сайту pereviznyk.webnode.com.ua

Транспорт та інфраструктура
18 червня 2015 10:04

Мікроавтобуси підвищеного комфорту возитимуть городян з Сихова до центру міста за 15 гривень.

Від п’ятниці, 19 червня, у Львові працюватиме новий вид транспорту. Мікроавтобуси курсуватимуть між Сиховом і центром міста. Перевізники обіцяють пасажирам комфортну поїздку. Щоправда, і коштуватиме вона відповідно – 15 грн. Цей експеримент триватиме 3 місяці. Про це інформує zaxid.net.

Транспортні засоби підвищеного комфорту – так офіційно називають мікроавтобуси. У кожному – 7-8 сидячих місць. Вони працюватимуть у час-пік, інтервал руху – від 10 до 15 хв.

"Є автобуси на загал, а є вид транспорту альтернативним до таксі й альтернативним до автобуса. Людина може більше заплатити, але комфортніше добратися до центру", – розповів директор Львівського комунального АТП-1 Михайло Сидорович.

Окремі вимоги – до водіїв. Вони повинні бути привітними, одягнутими в білу сорочку з краваткою, у холодну пору – у піджаку. Обов’язковим елементом буде й іменний бейдж. 

"Згідний, тут нічого такого поганого нема. Навпаки, це має бути нормально так, тому що водій має бути охайний, чистий", – зазначив водій Іван Очерклевич.

Якщо буде попит, то через місяць підключать додаткові послуги: вай-фай, свіжа газета, вологі серветки і холодна вода. Такий транспорт має конкурувати з таксі. Зараз таксисти за поїздку зі Сихова до центру просять від 60 до 80 грн. Та водії-підприємці вважають, що клієнтів вистачить усім, і конкуренції не бояться.

Новий транспорт стартуватиме від Санта-Барбари. Люди, що чекають тут на звичайні маршрутки, їздити з комфортом хочуть, але за менші гроші.

"Це комфорт, але 15 грн – це також кошти. Якщо кожен день їздити, то досить велика сума виходить за місяць", – поділився львів`янин Віктор Шубін.

Якщо ж новий транспорт виявиться потрібним для львів’ян, то згодом його побільшає. Будуть рейси до Брюховичів, Винників та Рясного.

Львів у новинах:

Стали відомі маршрути нічних автобусів, які скоро почнуть курсувати у Львові 

Світовий день музики у Львові: повна програма заходів 

Відповідає СЕС: на Львівщині можна купатися лише в семи водоймах 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах