На площі Митній облаштують модерновий "сухий" фонтан

Фото взято з сайту newparkculture.com

Фото взято з сайту newparkculture.com

Транспорт та інфраструктура
10 липня 2015 09:54

У Львові розпочато реконструкцію пл. Митної та реставрацію музею Пінзеля. Очікується, що нове життя вони отримають орієнтовно за 2 роки. За словами головного архітектора міста Юліана Чаплінського, реконструкція площі передбачає її пониження, заміну верхнього покриття та усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень.

"Проект планується розбити на 2 етапи. Цьогоріч є намір здійснити висадку зелені, ремонт мереж і зміну ландшафтних форм, наступного ж – замостити площу, додати освітлення й фонтан. Тобто, фактично наступного року в теплий сезон ми це все повинні завершити", – зазначає Юліан Чаплінський.

Попередній кошторис на реконструкцію площі становить близько 6 млн грн. На сьогодні з них виділено 800 тис грн. Це кошти Личаківської райадміністрацїі, за які вона почала реалізовувати частини проекту, які не підлягають тендерній політиці. Тендер на виконання робіт з реконструкції та заміни даху в Музеї виграло підприємство "Центр-Комплекс". Тут уже розпочато робити. Зараз завершується проходження проектом експертизи, після чого буде оголошено тендери на виконання решти робіт – окремо на фонтан, на замощення площі та на освітлення.

Окрім того, на площі планують облаштувати так званий "сухий" фонтан – фонтан без чаші. Схожий мають намір зробити й біля Оперного театру. "Європа відійшла від фонтанів із чашами, здебільшого, з двох причин: тому що там назбирується дуже багато бруду, а також тому, що з чаші фонтану йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням", – підкреслює головний архітектор.

Розпочались роботи тут 1 липня. Відтак, упродовж цього місяця "Львівводоканал" прокладатиме нові водопровідні мережі. Також тут розпочались підготовчі роботи із заміни даху музею Пінзеля.

Львів у новинах:

Без МАФів та з новими лавочками: як планують змінити площу Митну

Львів'яни перетворили скандал у кінотеатрі на флешмоб 

У Львові розформували ДАІ (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах