Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова

Фото взято з сайту www.dw.com

Фото взято з сайту www.dw.com

Транспорт та інфраструктура
17 липня 2015 13:05

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський виступив із ініціативою встановити у місті сім фонтанів, із яких можна буде пити воду. Таку ідею він презентував на апаратній нараді у Львівській міськраді.

"Всюди у Європі поширена практика питних фонтанів у місті, котрі виручають мешканців і туристів у спеку. Ми виокремили сім зон у центрі, де можна було б встановити такі фонтанчики", – сказав Юліан Чаплінський. Він виокремив три місця вздовж проспекту Свободи, два – біля Домініканського собору, один на площі Ринок та один фонтан на вулиці Валовій.

Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова фото

Архітектор розповів, що у Європі часто використовують фігурні питні фонтани, котрі і прикрашають місто, і приносять користь. Проте для Львова замовляти фігурне оздоблення кожного фонтану занадто дорого. Тому Юліан Чаплінський запропонував кілька варіантів уніфікованого вигляду фонтанів.

Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова фото 1

Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова фото 2

Після перегляду візуалізації міський голова Андрій Садовий сказав, що в порівнянні з європейськими фонтанами запропоновані виглядають як кітч. "Проведіть конкурс на виготовлення цих фонтанчиків, подивіться, які варіанти запропонують учасники. Сама ідея із встановленням питних фонтанів мені подобається, але треба краще продумати їхній майбутній зовнішній вигляд", –  сказав Андрій Садовий. 

Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова фото 3

Де саме з'являться питні фонтанчики на вулицях Львова фото 4

Як розповів Юліан Чаплінський, планується, що до фонтанів підведуть систему водопостачання, а в самих фонтанчиках стоятимуть спеціальні очищувальні фільтри.  Він також зауважив, що орієнтовна вартість одного типового фонтанчика – приблизно тисяча доларів, нетипового – удвічі або втричі більше. "До кінця вересня будуть відомі результати конкурсу на виготовлення фонтанчиків. Тоді і можна буде більш конкретно говорити про ціни", – резюмував головний архітектор Львова.

Джерело: Zaxid.net

Львів у новинах:

У Львові облаштують єврейський квартал "Простір синагог" 

Львів'янка листується з президентами країн усього світу (відео) 

Кінотеатр "Львів" влада хоче перетворити у центр української культури та мистецтва 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах