У Львові з’явилась електронна карта з майбутніми забудовами міста

Фото взято з сайту newstroy.com.ua

Фото взято з сайту newstroy.com.ua

Транспорт та інфраструктура
21 серпня 2015 13:25

Задля кращого інформування мешканців Львівська міська рада розробила карту з детальними планами територій, яка містить інформацію про громадські слухання та містобудівну документацію. Про це сьогодні розповів в.о. начальника управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський.

Зокрема, за його словами, ця карта дозволить мешканцям краще орієнтуватись, яка забудова буде на цій території, які зміни будуть на їхній вулиці, у їхньому мікрорайоні чи місті.

"Основна частина цієї карти містить інформацію про громадські слухання, які проводилися у Львівській міській раді. Відповідно, мешканці мають можливість переглянути, по яких об’єктах за останні вісім років відбулися громадські слухання, а також через посилання перейти на сайт міської ради та ознайомитися з матеріалами слухання", – зазначив Лукашевський.

"Для нас було дуже важливо зібрати в одному місці всю інформацію про те, яка готується містобудівна документація у Львові. На цій карті є не тільки інформація про прийняті вже детальні плани, а й ті, що розробляються. Тобто люди мають реальну можливість впливати на кінцевий результат, тобто ще на етапі проектування детальних планів подавати свої пропозиції та зауваження для того, щоб вони максимально враховували інтереси мешканців, які проживають на цій території", – підкреслив він.

Як зазначив головний архітектор міста Юліан Чаплінський, генплан міста, затверджений в 2010 році й орієнтований на певну стратегію, потребує змін, оскільки власне економічна складова цієї стратегії змінилася.

"Колишні промислові території втрачають свою доцільність, власники земель у приватній власності часто змінюють свої погляди на використання власної території та  її функціонального призначення. Відтак, у міста часто виникає потреба внести зміни до використання земель міста, як, скажімо, під час Євро-2012 для будівництва стратегічних об’єктів або реалізації великих інвестиційних об’єктів. Часто це впливає на інфраструктуру, дороги та взаємовідносини із сусідніми спорудами. Всі ці питання врегульовуються детальними планами територій. Детальні плани територій можуть зазнавати змін, але будь-які зміни в них проходять процедуру, аналогічну розробленню нового детального плану територій", – наголосив Чаплінський.

За словами головного спеціаліста управління міжвідомчої координації Львівської міської ради Антона Шишкіна, карта поділена на кілька розділів, а саме: затверджені детальні плани територій (ті, які пройшли всі погоджувальні процедури та були затвердженні); детальні плани територій, які пройшли громадські слухання (ті, які очікують погодження й затвердження рішенням виконкому чи ухвали сесії ЛМР); детальні плани території, які проектуються (тобто на проектування яких є рішення виконавчого комітету, проте ще немає готових матеріалів, які можна викласти на обговорення громадськості); індивідуальні об’єкти (перелік об’єктів за конкретною адресою, за якими відбулись громадські слухання).

Ознайомитись з   електронною картою з детальними планами територій можна на Інформаційному порталі депутатів lvivrada.gov.ua, а саме - тут.

Львів у новинах:

Як у Львові відзначатимуть День незалежності: огляд подій

Медогляд перед школою: кому треба проходити, а кому - ні

Рух міського транспорту Львова відтепер можна відстежити онлайн

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах