Поблизу Львова з’явиться два нових заповідники

Фото взято з сайту www.autotravel.ua

Фото взято з сайту www.autotravel.ua

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2015 15:34

Львівська обласна рада ухвалила рішення про створення на території Львівської області історико-культурних заповідників місцевого значення "Стільське городище" та "Давній Пліснеськ".

За рішення про створення заповідників під час сесії Львівської обласної ради проголосували по 72 депутати, повідомляє "Вголос".

Як відомо, історико-культурний комплекс Стільське городище є на Львівщині поблизу Миколаєва і сіл Стільсько, Ілів і Діброва. Воно походить з VIII – середини ХІ століть. Саме там колись була столиця Великої (Білої) Хорватії. Місто на той час було просто велетенським: укріплена площа сягала понад 250 га, а довжина валів й оборонних стін – близько 10 км. Для порівняння, Київ тоді мав площу лише 9,8 га.

Пліснесько – городище біля с. Підгірці Бродівського району Львівської області. Шлях із варягів у греки пролягав через літописне місто Пліснеськ. Там збереглися вали та курганний могильник одного з найбільших на теренах України давньослов'янського та давньоруського поселення; імовірне місце правління князя Олега та місце народження київської княгині Ольги.

Львів у новинах:

Львів’яни протестують проти забудови парку "Знесіння" 

У Львові збиратимуть речі для бійців АТО: що й куди приносити 

Новий світлофор на Науковій у Львові призвів 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах