За тиждень вулицю Промислову у Львові відкриють для транспорту(фото)

фото: Олександр Мазуренко

фото: Олександр Мазуренко

Транспорт та інфраструктура
07 жовтня 2015 15:59

У Львові триває активна ремонтна кампанія. Так, роботи на вул. Промисловій станом на зараз виконано на 95%, завершити ж планують до 11 жовтня. Опісля триватимуть роботи з облаштування дороги римським каменем, відтак, для проїзду транспорту вулицю відкриють орієнтовно на Покрови. Сьогодні стан виконання робіт оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.

Ремонт на вул. Промисловій тривав упродовж 6 місяців. За цей час тут повністю завершено роботи із забезпечення водопостачання та роботи щодо системи водовідведення, замінено колектор та каналізацію, влаштовано дощові стоки, на понад 90% вкладено дорожню основу, а також близько 95% площі замощено римським каменем. На стадії завершення – роботи із встановлення трамвайних плит, бордюрів та рейок. Кошторис проекту – близько 1,5 млн євро.

"Були складності, бо хрестовини завжди купували в Донецьку, а зараз це неможливо. Завод з Дніпропетровська налагодив цю роботу. Ще тиждень триватиме робота, і на Покрови можна буде нормально проїхати по вул. Промисловій, зробити лівий поворот і виїхати на Високий Замок та добратись в центр. Наступний етап – вул. Б.Хмельницького. Я хотів би, щоб усе робилось швидше, але є технологічний процес. Важливо, щоб ми дотримувались технології, щоб потім не було проблем. Є чіткі терміни, плани по ремонтах доріг не порушено. У багатьох випадках наші підрядники швидше здають роботу, а львів’яни – швидше цим користаються. Ми не будемо жодним чином присвячувати це до якогось дня, ми робимо чітко, по графіку, системно, бо це робиться на 10 і більше років", - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, вулицю ремонтують у рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6.

"Львів – місто, яке отримало найбільше міжнародної допомоги серед всіх міст України. Від такої співпраці ми, крім коштів, маємо також аудит міжнародного рівня – усі ремонти доріг, які місто проводить за кошти ЄБРР, проводяться під пильним технічним наглядом третьої сторони – французької компанії Egis", – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Також у рамках співпраці з ЄБРР триває ремонт на вул. Хмельницького та Гайдамацькій. Тут роботи виконано орієнтовно на 45-50%. Однак, як зазначає директор ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза, найважливішу частину роботи зроблено – тут завершили із комунікаціями та колектором і перейшли до власне дороги.

"Ця робота буде тривати до середини листопада. Робота складна, але приємно, що мешканці цих будинків вже сьогодні підходять і розуміють, що вночі у них буде тихо, бо трамвайна колія буде нормально ізольована. Також робимо нормальні хідники. Мешканці, які живуть у цьому районі, звичайно, отримають комфорт. Також малий і середній бізнес отримає якісну можливість інвестувати, вкладати кошти. Бо головне, що треба було зробити – це повністю відновити дорогу. Ми також поміняли усі мережі. Це дуже великі інвестиції, але це дає безпеку та надійність", – відзначив міський голова.

Окрім цього, згідно з програмою "Львів 2020", у пріоритетах роботи міської влади на наступні роки є також розширення трамвайних гілок, зокрема нове трамвайне сполучення на Топольну (вул Щурата-Мазепи), до стадіону (вул. Кн.Ольги, Наукова, Вернадського), із Сахарова до вул. Коперніка та продовження вул. Пасічної. Детальніше з пріоритетами можна ознайомитись на сайті.

За тиждень вулицю Промислову у Львові відкриють для транспорту(фото) фото

За тиждень вулицю Промислову у Львові відкриють для транспорту(фото) фото 1

За тиждень вулицю Промислову у Львові відкриють для транспорту(фото) фото 2

За тиждень вулицю Промислову у Львові відкриють для транспорту(фото) фото 3

фото: Олександр Мазуренко

Львів у новинах:

У Львові з’явиться 6 нових тролейбусних ліній та 4 трамвайні гілки 

Фестиваль сиру і вина у Львові: програма

Метеорити, телескопи і зубна паста для слона: у Львові проведуть науковий пікнік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах