Які львівські озера приведуть до ладу: перелік

Фото взято з сайту stanislavske.tv

Фото взято з сайту stanislavske.tv

Транспорт та інфраструктура
13 листопада 2015 10:43

У Львові завершуються роботи із впорядкування водойм. Про це розповів начальник управління екології ЛМР Андрій Галушка.

Тривають роботи з впорядкування озер у 2 рекреаційних зонах міста: очистка Левандівського озера та ремонт двох водойм на території парку "Піскові озера". Так, у парку "Піскові озера" ремонтні роботи охоплюють відразу два озера, а на території Левандівського парку проводять благоустрій однієї великої водойми, об’ємом 2 га.

Ремонт водойм передбачає очищення дна від мулу, засипання його піском та проведення дезінфекції, відновлення бортових стінок, а також очищення берегів від сміття. Наразі у вищеназваних озерах триває відкачування мулу.

Основні роботи на обох рекреаційних зонах вже виконано. Загалом, благоустрій озер у парку "Піскові озера" підходить до завершення: там робота закінчиться вже за тиждень. Натомість, у Левандівському парку очищення водойми триватиме до кінця листопада.

За словами Андрія Галушки, при виконанні робіт із впорядкування озер використовують спеціальні насоси, які забезпечують збереження екосистеми водойм – риби та водоростей. Робота відбувається у дві етапи: спочатку оди насос розмиває мул на дні озера, потім другий відкачує воду, залишаючи при цьому необхідний для життя риб рівень водного середовища.

У планах – впорядкування та покращення технічного стану озер у парку "Погулянка". Важливі роботи передбачаються на території Снопківського парку, де відновлення потребують відразу 4 водойми: тут необхідним є очищення берегів та води від очерету, водоростей та сміття і відкачування мулу.

Львів у новинах:

Шеф поліції Львова розповів на кого копи будуть звертати більше уваги 

Електромобілі у Львові: хто на них їздить, та скільки коштує

Львівська СБУ просить дзвонити, якщо побачили щось підозріле (телефони)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах