У Львові облаштують першу зупинку з безкоштовними вбиральнями

Фото взято з сайту taurusmsk.ru

Фото взято з сайту taurusmsk.ru

Транспорт та інфраструктура
27 листопада 2015 10:09

У Львові неподалік "Галицького перехрестя" облаштують безкоштовні вбиральні. Там кінцева зупинка одразу декількох автобусних маршрутів. Тож облаштовують зупинку вже за новим проектом. Відтепер кожен маршрут буде закріплений за окремим павільйоном.

Це фактично головний в’їзд у місто одразу з декількох транспортних артерій. По обидва боки траси біля "Галицького перехрестя" припарковані міські великогабаритні автобуси, які особливо у час-пік створюють незручності і корки на цій ділянці. Створює хаос ще й потік приміських маршрутів, передає zaxid.net.

"Дуже розтягнута зупинка. І я на каблуках маю летіти до цих маршруток і дивитися де вона", – скаржиться львів'янка Ірина.

Справжній комплекс із декількох павільйонів виключно для міських маршрутів вирішили зорганізувати паралельно до траси. У районній райадміністрації визнають: проект не з дешевих. Бюджет – більше трьох мільйонів гривень. Але переконані, що облаштувати цивілізовану зупинку при в’їзді у місто було справою честі.

"Висновок був один. Цю зупинку треба зробити так щоб вона не заважала в'їзду транспорту, по-друге, простір там дозволяв зробити внутрішню заїзну дорогу, де можна чітко розділити маршрутні автобуси", – пояснює голова Шевченківської РА Олександр Удовенко.

На цій кінцевій зупинці вперше встановлять громадські вбиральні. Водії маршруток визнають, це для них це справжня проблема. Часом і до вітру доводиться ходити.

"На інших кінцевих є бар і ми користуємося біотуалетом. Ми туди ходимо", – говорить водій автобуса Олег.

Майстри запевняють, змонтують все до тижня часу. Комунікації вже готові.

"Буде в кожному санвузлі по 3 кабіни: жіноча і чоловіча. Конструкції будуть із сендвіч-панелей", – каже виконроб Іван Гуменчук.

За цей рік тільки в центральній частині міста встановили два десятки нових павільйонів на зупинках громадського транспорту. Усі вони відтепер єдиного стилю. Чимало зупинок передали рекламодавцям, за ними доглядають орендарі.

Львів у новинах

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

У Львові змінюється рух трамваїв та автобусів: деталі

У Львові спростили виплату допомоги: як саме

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах