В транспорті Львова стартує полювання на "зайців"

Новина - Транспорт та інфраструктура - В транспорті Львова стартує полювання на "зайців"

Новина - Транспорт та інфраструктура - В транспорті Львова стартує полювання на "зайців"

Транспорт та інфраструктура
22 сiчня 2016 14:12

З 21 по 29 січня 2016 року у львівському електротранспорті здійснюватимуть ревізійні рейди, метою яких є виявлення "зайців" та запобігання випадків безоплатного проїзду у трамваях і тролейбусах.

Графік роботи служби контролю ЛКП "Львівелектротранс" прописаний так, що бригади контролю перевірятимуть оплату за проїзд протягом усього робочого дня. Бригада контролю слідкуватиме за тим, щоб пасажири своєчасно придбали квитки, закомпостували, а далі контролери здійснюватимуть перевірку. При перевірці працівник ЛКП "Львівелектротранс" у помаранчевому жилеті з написом "Контролер" показує пластикову картку-посвідчення. Згідно з Правилами користування трамваєм та тролейбусом у містах України, "у разі відмови пасажира сплатити штраф він може бути висаджений на найближчій зупинці, а у разі злісної непокори – доставлений до найближчого органу внутрішніх справ для вжиття заходів відповідно до чинного законодавства".

За словами Наталії Дацко, контролера пасажирського транспорту, при перевірці є випадки, коли пасажири без квитка намагаються втекти. Буває, що пасажир придбав квиток, але не закомпостував."Ось навіть сьогодні штрафувала хлопця без квитка, на що він відповів: вибачте, я забув придбати квиток, зараз оплачу", - говорить Наталія Дацко.

"Такі ревізійні рейди є постійними, але і пасажири зараз менше квитків залишають на сидіннях електротранспорту. Бувають ситуації, коли передають "з рук у руки" квитки в трамваї, які були закомпостовані в іншому трамваї. Наслідок такої "ведмежої послуги" – штраф для пасажира", - зазначає Олег Григорчук, начальник служби квиткових контролерів ЛКП "Львівелектротранс".

Львів у новинах:

Центральна вулиця Львова перетворилася на автопарковку (фото)

В Карпатах завершили перший этап будівництва Бескидського тунелю (фоторепортаж)

Львівський перевізник розповів, чому з карти України на його автобусі зник Крим

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах