У Львові розробили мобільний додаток для міського транспорту

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Транспорт та інфраструктура
18 лютого 2016 12:09

ІТ-управління Львівської міськради розробило мобільний додаток "Lviv Transport Tracker", який дозволить слідкувати за пересуванням комунального транспорту та показуватиме, коли конкретний автобус, трамвай або тролейбус прибуде на зупинку, а також зможе ставити нагадування, коли потрібно вийти із дому, аби встигнути на зупинку до прибуття транспорту.

Зараз додаток тестують, а через кілька тижнів ІТ-управління презентує свій проект і його можна буде безкоштовно скачати у Google Play. Спочатку додаток буде доступний лише для користувачів ґаджетів із операційною системою Android, але в мерії вже шукають розробників, які б могли створити аналогічний додаток для ОС iOS.

Як розповів ZAXID.NET керівник ІТ-управління ЛМР Тимофій Александровець, наразі за допомогою додатку можна відслідковувати пересування лише комунального транспорту - автобусів ЛКП "АТП-1" (маршрути № 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46), а також трамваїв і тролейбусів.

"Весь комунальний транспорт обладнаний GPS-навігаторами, які передають дані про його місцезнаходження у реальному часі. Ми плануємо підключати і приватних перевізників. Зараз це питання узгоджується", - розповів Тимофій Александолвець.

Базово у додатку можна буде обрати зупинку і переглянути, коли і який транспорт на неї має приїхати. Також у додатку можна буде налаштувати опції нагадування, яка повідомлятиме, що через певний час на обрану зупинку приїде потрібний транспорт. Таким чином користувачам буде легко спланувати час, щоб прийти на зупинку вчасно і не чекати.

"Плануємо також розробляти ще й інші функції, що полегшуватимуть користування громадським транспортом", - пояснив керівник управління.

Він розповів, що ідея створити такий додаток з’явилась, як тільки на сайті міськради впровадили опцію відслідковування громадського транспорту за допомогою GPS. Зі слів Александровця, додаток написав волонтер Кирило Пісковець. Відтак міська рада не витратила на його розробку ні копійки.

Досі слідкувати за рухом комунального транспорту можна було лише на сайті Львівської міської ради.

Львів у новинах:

В одному за районів Львова облаштують 10 нових зупинок: деталі

У Львові запровадять "плаваючі ціни" на паркування

Як сьогодні курсуватиме транспорт під час матчу "Шахтер" - "Шальке"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах