Де перекривають та ремонтують дороги на Львівщині тепер можна дивитись онлайн

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де перекривають та ремонтують дороги на Львівщині тепер можна дивитись онлайн

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де перекривають та ремонтують дороги на Львівщині тепер можна дивитись онлайн

Транспорт та інфраструктура
04 квiтня 2016 14:55

Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект. Фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи та перекриття на міжміських трасах Львівської області й інших регіонів України. Тепер львів’яни точно знатимуть, відкрита дорога чи ні повідомили VG Львів у прес-службі Яндекс.

Дані Укравтодору будуть доступні на yandex.ua/maps, у програмах Яндекс.Карти та Навігатор За їх допомогою автомобілісти, які збираються до іншого міста, зможуть подивитися, чи не проводяться на трасі ремонтні роботи, а у разі обмеження руху – скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор показуватиме і стихійні перекриття, наприклад пов’язані з мітингами. Програми також допоможуть побудувати маршрут в об'їзд перекриттів – за умови якщо це у принципі можливо.

Де перекривають та ремонтують дороги на Львівщині тепер можна дивитись онлайн фото


"Відомості про перекриття на міжміських трасах були на сервісі й раніше, але лише часткові. Щось ми брали із відкритих джерел, щось додавали користувачі. Завдяки Укравтодору тепер у нас буде повна картина. Через інтерфейс адміністратора наші партнери самі додаватимуть на сервіс свіжу інформацію, щойно вона до них надходитиме", – говорить Євген Боднар, менеджер із роботи з партнерами компанії "Яндекс.Україна".

Де перекривають та ремонтують дороги на Львівщині тепер можна дивитись онлайн фото 1

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найзручніших для водіїв карт. 16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким будемо безкоштовно розміщувати нашу інформацію на Яндекс.Картах. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі для нас це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається, що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу", – прокоментував запуск проекту Голова Укравтодору Андрій Батищев. 

Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни й управляє автошляхами загального користування. У його віданні 169,6 тис. км доріг, 8380,5 км із них – у Львівській області(1866,3 км доріг державного значення і 6514,2 км – місцевого). На Яндекс.Карти потраплятиме інформація про усі автошляхи. 2016 року на ремонт автодоріг Львівської області із держбюджету виділено понад 252 млн грн.

Дізнайся: які магістральні траси до Львова вже почали асфальтувати

Які дороги відремонтують в цьому році на Львівщині

На ремонт доріг Львівщини виділили 282 мільйони гривень: деталі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах