Платний проїзд, підземні паркінги: що передбачає реформа транспортного руху в центрі

фото: Алекса Шутюка

фото: Алекса Шутюка

Транспорт та інфраструктура
15 квiтня 2016 16:30

Депутати презентували нову концепцію транспортного руху в центрі Львова, повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Нагадаємо,У Львові нова схема руху в центрі передбачає платний проїзд

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики міськради Олег Шмід презентував концепцію транспортного руху в центральній часині міста Львова, яку розробив "Інститут стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор". 

"У цьому проекті передбачено 6 точок виїзду з центру, а в’їзду – тільки 4. Це означає, що ми сприяємо виїзду транспорту з центру і даємо обмеження на заїзд. Разом з тим, ми пропонуємо залишити транзит через центр. І для того, щоб зменшити привабливість проїзду через центр, я пропоную зробити проїзд через нього платним, ціна має становити хоча б 10 грн. Проте оплата має здійснюватись лише через електронний гаманець", – заявив Олег Шмід.

Також передбачається облаштування підземних паркінгів на вул. Винниченка, схилах Високого Замку, за ринком "Добробут", в районі ЛНУ ім. І. Франка, Цитаделі та площі Петрушевича, а також багаторівневий наземний паркінг на вул. Вороного.

Шмід наголосив, що потрібно реанімувати ідею малого транспортного кільця, в якому транспорт має рухатись двома смугами руху проти годинникової стрілки. За його словами, цей проект дозволить продовжити пішохідні зони в центі міста.

"У нашому проекті передбачений рух двома смугами проти годинникової стрілки. У такому випадку легше здійснювати праві повороти, які нікому не заважають. Від цього кільця рухатимуться магістралі від вулиць Кривоноса, Чорновола в північну частину, також по Городоцькій в західну, а на південь по вулицях Листопадовому Чину та Дорошенка. На деяких вулицях доведеться змінювати напрям руху, наприклад, на вул. Левицького та Зеленій. На мою думку, на вулиці Лепкого потрібно прибрати парковку, оскільки вона заважатиме руху двох смуг", – зазначив Олег Шмід.

Наразі ця концепція повинна пройти широке громадське обговорення серед мешканців міста.

Львів у новинах:

Відтепер львів'яни можуть відслідковувати рух транспорту з айфонів

Львівська залізниця змінила графік руху приміських поїздів

Дізнайся: коли відкриють сезон дитячі залізниці Західної України

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах