У "Шевченківському гаю" будують автентичний дитмаданчик (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У "Шевченківському гаю" будують автентичний дитмаданчик (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У "Шевченківському гаю" будують автентичний дитмаданчик (фото)

Транспорт та інфраструктура
11 травня 2016 10:18

У Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" майструють автентичний дитячий майданчик. Як кажуть автори проекту, це унікальний простір, де дитячі гойдалки будуть у вигляді збільшених копій яворівських іграшок. Розмальовують ці гойдалки народні майстри у стилі "вербівка". Роботи вже розпочались, завершити дитячий майданчик планують до кінця травня.

фото: прес-служба ПрАТ

Дитячий майданчик буде неподалік адміністративного корпусу музею. "Елементи дитячого майданчика будуть виглядати як автентичні яворівські іграшки, тільки у більшому масштабі. Майданчик буде екологічний, бо гойдалки зроблені виключно з деревини, а розписуються лише безпечними фарбами. На цьому майданчику будуть гойдалка, драбинка, вежа-гірка, возик, хатка та вітряк. Також там встановлять спеціальний стіл для проведення майстер-класів", – розповів Назарій Марко, керівник відділу маркетингу ПрАТ "Компанія Ензим".

У "Шевченківському гаю" будують автентичний дитмаданчик (фото) фото

Виготовленням та розписом гойдалок займаються народні майстри – Галина Шумило та Семен Тлустий. Для розпису використовують екологічно чисті фарби.

"Усі фігурки на майданчику будуть розписані яворівським традиційним розписом – "вербівка". Це старий розпис, ще з XVIII століття. Ключові кольори – це червоний та зелений, голубеньким та білим робимо лише цяточки. А жовтий колір – це основа. Ми використовуємо чисті кольори, бо діти у відтінках не розуміються. Використовуємо екологічно чисту фарбу, вона виготовлена на живиці, тобто на смолі хвойних порід дерев", – розповів народний майстер Семен Тлустий.

До кінця тижня майстри планують розмалювати всі елементи. "Частина фігурок вже розписана, минулого тижня розмалювали парканчик та возика. Це буде автентичний дитячий майданчик в традиційному розписі. Такого в Україні ще не було", – зазначив Семен Тлустий.

У "Шевченківському гаю" будують автентичний дитмаданчик (фото) фото 1

Реалізують цей проект за фінансової підтримки "Компанії Ензим". Вартість – близько 60 тисяч гривень. 

Довідка: "Вербівка" — традиційний яворівський розпис. Всі малюнки, а це квіти і листочки, виконуються у вигляді вербових гілок. Для розпису використовуються чотири кольори: зелений, червоний, синій та жовтий.

Львів у новинах:

МАУ відкриває пряме сполучення між Івано-Франківськом та Гданськом

Для Львова закупили майже 200 "золотих" смітників

Шевченківський гай перетворили на смітник (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах