Коли, нарешті, поїде трамвай на Сихів: подробиці будівництва

Новина - Транспорт та інфраструктура - Коли, нарешті, поїде трамвай на Сихів: подробиці будівництва

Новина - Транспорт та інфраструктура - Коли, нарешті, поїде трамвай на Сихів: подробиці будівництва

Транспорт та інфраструктура
19 травня 2016 11:08

Мрії жителів Сихова поїхати трамваєм до центру Львова ще торік так і залишилися мріями. Забракло грошей на заміну проблемного колектора на вул. Стуса. Депутати Львівської міськради додатково залучили кредит у розмірі 6 млн євро для будівництва колії. Тож будівництво славнозвісної колії на Сихів продовжили, пообіцявши завершити роботи до травня-червня 2016-го. 

Та містяни вже жартують між собою, мовляв, “швидше метро у Львові прокладуть, аніж трамвайну колію до Cиxівського житлового масиву”. Так все довго тягнеться… Протяжність колії – 11,5 км у обидва боки. Із Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хвилин. Сподіваємось, що цього року чиновники дотримають слова і трамвай таки попрямує на Сихів.

Також у комплексі з цим проектом тривають масштабні роботи на ділянці вул. Франка вздовж трамвайного маршруту №4 до вул. Стрийської – тут реконструюють дорожнє покриття із заміною інженерних мереж, трамвайної колії та хідників, інформує прес-служба міськради. 

“Торік дійшли до висновку, що колія вздовж вул. Свєнціцького та вул. І.Франка у поганому стані і нові трамваї, за висновками працівників Львів­електротрансу, не зможуть курсувати по цій лінії. Вулиця негайно потребувала ремонту. Зважаючи, що ми вже створили тимчасові незручності у зв’язку з будівництвом колії на Сихів, (перекрита вул. Стуса, частково просп. Червоної Калини), то вирішили відремонтувати і цю ділянку. Провели тендер, його виграла компанія “Онур”. Роботи розпочали ще торік. Зараз на ділянці від кінцевої “четвірки” і до консульства Польщі рух транспорту вже відкрито. Роботи продовжуємо на іншій частині ділянки”, – зазначив директор ЛКП “Львівавтодор”  Олег Береза. 

З його слів, роботи на об’єкті, за винятком реконструкції перехрестя вул. І. Франка – Стрийської, заплановано завершити до кінця червня цього року. Вартість робіт згідно з договором – 36 377,720 грн. Це кошти з міського бюджету Львова. “Дуже добре, що ми не припинили ремонти взимку, бо погода дозволила чимало зробити. До кінця червня відкриємо проїзд до Стрийського ринку”, ­– зазначив Олег Береза. 

А от вже до кінця липня міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що  відкриють для проїзду ділянку від Липової Алеї і до пл. Франка. “Роботи ідуть чітко за графіком. У 2016-ому по цій дорозі вже буде їздити трамвай. Дай Боже, наш новий, львівський, трамвай”, – каже очільник міста. 

Як розповів головний інженер компанії “Онур” Віктор Онищук, перехрестя вулиць Снопківська – І. Франка має бути відкрите найближчим часом, щоб розвантажити рух транспорту. 

Джерело: lvivpost.net.

Львів у новинах:

Завтра на Львівщині запускають перший в Україні веловагон

На трасі Львів-Краковець міжнародний автобус насмерть збив військового (фото) 

Віднині у Львові можна стежити за транспортом за QR- кодом

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах