Завтра на Львівщині запускають перший в Україні веловагон

фото з сайту cfts.org.ua

фото з сайту cfts.org.ua

Транспорт та інфраструктура
19 травня 2016 09:32

Завтра на Львівщині запустять перші спеціалізовані вагони, адаптовані під потреби велосипедистів, які курсуватимуть за напрямком Львів-Мукачево та Львів-Ужгород, повідомив начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Роман Теребенець.

"Запуск веловагонів, без сумніву, дозволить активізувати як внутрішній, так і зовнішній туризм. Тому впродовж останніх двох місяців спільно з "Львівською залізницею" та велоспільнотою ми активно працювали над реалізацією цього проекту, аби створити комфортні умови для подорожування та перевезення велосипедів, – зазначив Роман Теребенець. – Зараз облаштували вагони лише у електропоїздах найпопулярніших серед велосипедистів напрямків, але якщо проект себе виправдає, то будемо розширювати його й на інші маршрути".

За його словами половину вагону переобладнали для роверів, зокрема прикріпили гаки для вертикального кріплення, а на іншій половині залишили  сидіння, призначені для власників велосипедів.

Нагадаємо, спеціальні велотраси є у Славську та Воловці. Туди найчастіше мандрують велогрупи, як дотепер мусили тулитися в тамбурах. 

Охочих запрошують  на офіційне відкриття тестового вагону, яке відбудеться цієї п`ятниці, 20 травня, о 6:50 на Головному залізничному вокзалі (пл. Двірцева, 1). За детальною інформацією звертайтеся за телефоном 0963748122 (Христина).

Львів у новинах:

Укрзалізниця призначила додатковий поїзд із Києва на Західну Україну: коли саме

Велодень у Львові: що буде цікавого (оновлено)

Зі Львова відкривають нові авіарейси до Києва та Ужгорода

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах