У Львові розпочали випробування модернізованого трамвая радянської доби "Tatra"

фото: Михайла Сидоровича

фото: Михайла Сидоровича

Транспорт та інфраструктура
01 червня 2016 17:22

Модернізований трамвай Tatra 1984 року випуску, у якому встановили нові панорамні вікна, замінили електрику і обшивку, виїхав на випробування. 

У середу, 1 червня, трамвай вже вийшов на лінію, але поки що в тестовому режимі – без пасажирів.

Як розповів ZAXID.NET директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович, вагон 1053, який відновили фактично з руїн, вийде на маршрут приблизно за 10 днів. За цей час у вагоні мають усунути незначні недоліки, які виявили під час випробування. У трамваї також ще мають встановити кондиціонер для водія та електронне табло, на якому відображатиметься маршрут.

У Львові розпочали випробування модернізованого трамвая радянської доби "Tatra" фото

Модернізований трамвай у депо (фото Михайла Сидоровича)

Наразі на "Львівелектротрансі" вирішують, за яким саме маршрутом курсуватиме модернізований трамвай. Однак найімовірніше його пустять на маршрут №2 (вул. Коновальця – вул. Личаківська) або №3 (пл. Соборна – вул. Княгині Ольги). 

Ще один трамвай, який також модернізують на "Львівелетротрансі", за словами Сидоровича, готовий на 75%.

Крім того, майже завершився і ремонт тролейбуса, який незабаром має пройти випробування і також вийти на маршрут. 

Нагадаємо, на "Львівелектротрансі" реставрують  два трамваї Tatra і тролейбус Skoda. У них встановили затемнені панорамні вікна, відремонтували електрику і салони. Обшивку зробили з композитних панелей жовтого кольору, щоб трамваї і тролейбус були схожі на нові "Електрони". Планувалося , що ремонт завершать до початку травня, однак роботи затягнулися через те, що "Львівелетротранс" очікував на поставку панорамних вікон. Вартість ремонту одного трамвая або тролейбуса складає близько 400 тис. грн.

Модернізовані трамваї не єдині, які цьогоріч поповнять парк "Львівелектротрансу". За словами Михайла Сидоровича, "Львівелектротранс" вже оплатив близько 30% вартості семи нових трамваїв, які цьогоріч має придбати в СП "Електронтранс". Поставку перших п’яти трамваїв очікують у липні, ще двох у вересні. Нові трамваї "Електрон" планують пустити на новий маршрут на Сихів після того, як там завершать будівництво колії.

Львів у новинах:

У Львові перенесли кінцеву зупинку приміських маршрутів 

У Львові відкриють автентичний майданчик: де і коли

Знову незаконна вирубка в Карпатах: щезло на 5,5 мільйонів лісу 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах