Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація)

Фото взято з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

Фото взято з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

Транспорт та інфраструктура
23 червня 2016 17:49

Із наступного тижня у Львові стартує ремонт вулиці Садової. Роботи триватимуть приблизно півроку. Раніше підприємці, які мають тут офісні та виробничі приміщення, висловили стурбованість, що ремонт заважатиме доїзду до їхніх будівель. Сьогодні, 23 червня, власники та представники цих підприємств зустрілися з чиновниками Львівської міської ради та головою правління компанії-підрядника, аби обговорити деталі ремонту й перекриття вулиці.

На вулиці Садовій розташовані як житлові будинки, так і приміщення різних компаній. "Загалом на цих підприємствах працює більше тисячі людей, – каже Роман Зафійовський, директор ТзОВ "Компанія "Сервіс Центр". – Це такі великі компанії, як SoftServe, швейна фабрика "Лаура" та багато інших менших підприємств з 10-50-ма робочими місцями".

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото

офіс ІТ компанії SoftServe на вулиці Садовій, 2а

За словами Романа Зафійовського, три місяці тому підприємці написали звернення до міського голови, де поцікавилися, чи в проекті й планах проведення ремонту передбачено шляхи під’їзду до офісних та виробничих приміщень на вулиці Садовій, а також зазначали, що готові долучитися до спільного обговорення.

"За три місяці з часу нашого звернення ніхто з нами не зустрівся до сьогодні і навіть не звернув на нас уваги. Через ремонт вулиці частина підприємств буде змушена закритись у зв'язку з відсутністю доїзду. Маємо тепер велику проблему, адже ремонт буде тривати до кінця року. Зрозуміло, що бюджет міста втратить від цього, – говорить Роман Зафійовський. – Можна було перед проведенням тендеру в тендерних умовах передбачити облаштування смуги тимчасового руху. Міжбудинкова ширина дозволяє це зробити. Або ж робити ремонт у два етапи по половині вулиці".

Виконавець робіт – компанія "ВАТ Шляхове ремонтно-будівельне управління №65" (ВАТ ШРБУ-65), яка перемогла під час тендеру. Під час зустрічі голова правління ВАТ ШРБУ-65 Леся Магера розповіла, що ремонтувати вулицю у кілька етапів – неможливо. За її словами, завтра тут почнуть встановлювати необхідні знаки. Дорогу не будуть перегороджувати блоками. Поступово територію огородять сіткою, а з понеділка розпочнуть роботи з облаштування дощової каналізації. Упродовж перших двох тижнів саму дорогу не ремонтуватимуть, тому доїзд до підприємств, як і доїзд необхідної для робіт техніки на цей час буде забезпечено.

Як повідомив під час зустрічі Юрій Голець, начальник управління житлового господарства ЛМР, загалом ремонтні роботи триватимуть приблизно шість місяців, але через 2-3 місяці, за його словами, вулицею знову зможе їздити транспорт.

"Зараз ця вулиця в аварійному стані, і вона ненормована. Там порушені всі норми ДАБІ і безпеки. Вона завузька, так ще й по середині стоїть делініатор. На ній немає місць паркування, і вона не служить мешканцям", – зазначив раніше у коментарі Tvoemisto.tv Олег Шмід, начальник відділу "Інститут стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор".

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото 1

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото 2

джерело: сайт ЛМР

Згідно з проектом, на вулиці Садовій після реконструкції має з’явитися нове асфальтне покриття, велодоріжки, понад 80 паркомісць, підвищене перехрестя, громадський простір для мешканців. Окрім того, тут облаштують пологі з’їзди та заїзди на тротуар і пішохідні переходи: це має полегшити пересування для людей із особливими потребами. 

Реконструкція вулиці також передбачає:

- облаштування дощової каналізації;
- розширення проїзної частини;
- озеленення вулиці;
- капітальний ремонт тротуарів;
- облаштування освітлення;
- облаштування спільних зон поблизу житлових будівель.

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото 3

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото 4

Незвичайне перехрестя та купа паркомісць: якою буде вулиця Садова після ремонту (візуалізація) фото 5

Читайте ще новини Львова:

Експериментальний тариф на парковку в центрі Львова продовжили 

У центрі Львова відновлять старовинний став (візуалізація) 

Де вигуляти собаку у Львові: найпопулярніші локації 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах