Ремонт вулиці Мечнікова затягується через численні складнощі

Фото взято з сайту city-adm.lviv.ua

Фото взято з сайту city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
24 червня 2016 16:25

У Львові тривають роботи з реконструкції вулиці Мечнікова на ділянці від вулиці Пекарської до Личаківської. Довжина ділянки, яку ремонтують, складає 532м. Роботи розпочали у грудні минулого року, а завершити їх планують дещо пізніше, ніж планувалось, оскільки виникли труднощі через скальні ґрунти та неможливість будівництва дороги над існуючим каналізаційним колектором. Про це інформують у прес-службі міськради.

Цей колектор визнано аварійним ще 5-6 років тому, термін його експлуатації – понад 110 років. "Будівництво нового колектора нам досить тяжко дається. Розібравши трамвайні шляхи, ми почали рити траншею і виявили, що скальні грунти практично від метра поверхні землі до дна колектора, а це приблизно 8 м,  це суцільна скала. Роботи проводять вручну, важку техніку сюди не можна загнати, бо відбуваються відразу деформації у сусідніх будинках. Це сильно ускладнює виконання робіт.

Зараз з новим колектором ми дійшли практично до пологового будинку, це близько 250 м, тобто більше половини існуючого колектора. Ми плануємо, що до кінця вересня ділянка дороги до вул.Некрасова буде закінчена. Термін відтягується, бо є ще складнощі з існуючим колектором. Новий будується паралельно існуючому колектору. Попередньо ми планували, що збудуємо ділянку нового колектора і почнемо будувати ділянку дороги над старим колектором, коли він буде ще діючий. Але під час будівництва відбувся завал старого колектора, що показало, що він в дуже поганому стані і виконувати будівельні роботи над існуючим колектором, поки він не буде відключений і затомпонований, неможливо. У зв’язку з цим роботи закінчаться пізніше, ніж було заплановано. Тобто, ми маємо збудувати  новий колектор, переключити стоки зі старого в новий, затомпонувати і тільки після того починати будувати дорогу. Тому, за нашими попередніми розрахунками, на ділянці до вулиці Некрасова працюватимемо до кінця вересня, а до вулиці Личаківської – до кінця жовтня", – розповів головний інженер компанії "Онур" Олександр Добоні.

Як зазначив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій  Голець, виявлені скельні породи не тільки відтерміновують закінчення робіт, а й призвели до їх здорожчання.

Нагадаємо, відповідно до попереднього проекту, на вулиці Мечнікова заплановані такі обсяги робіт:

 влаштування трамвайних колій на дорожніх плитах

 відновлення дорожнього покриття в мозаїці та бруківці

 ремонт тротуарів з Фем та пісковику

 влаштування каналізаційного колектора 

 заміна водопровідних мереж 

 заміна дощоприймачів з гідрозатворами.

Додамо, що на час виконання ремонтних робіт трамваї №7 курсуватимуть через вулицю Пасічну.

Читайте ще новини Львова:

В’їзд в центр Львова стане платним

Cім'ї загиблих в Грибовичах рятувальників одержать житло 

З Польщі до Львова прибув перший авіарейс 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах