Львів’ян кличуть долучитися до облаштування парку

Новина - Транспорт та інфраструктура - Львів’ян кличуть долучитися до облаштування парку

Новина - Транспорт та інфраструктура - Львів’ян кличуть долучитися до облаштування парку

Транспорт та інфраструктура
03 серпня 2016 10:38

"Львів’ян закликають долучитися до облаштування парку імені Івана Павла ІІ на Сихові", – повідомили сьогодні, 3 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

"Зокрема, усі охочі зможуть долучитись, подарувавши парку відпочинкову лавку. Як зазначила голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, відповідно до проекту, в парку передбачено встановити 100 лавок. На сьогодні тут вже проклали центральну доріжку – від вулиці Лісної до вулиці Хоткевича.

Також біля вулиці Хоткевича облаштували сходи. Таким чином, освоєно всі кошти, які були надані з міського бюджету в цьому та в минулому році – 1,650 млн. гривень та 1,176 млн. гривень відповідно. 

Наступний етап – облаштування освітлення вздовж центральної алеї, встановлення лавок та смітників. Ірина Маруняк розповіла також: "При уточненні міського бюджету, проситимемо надати ще 2,8 млн. гривень для виконання цих робіт. Однак, кожен охочий зможе внести свою лепту та подарувати парку лавку. Такі лавки будуть іменними, на них вигравірують імена меценатів. Вартість однієї лавки зі спинкою – п’ять тисяч гривень. Сподіваємося, що громада відгукнеться на таку пропозицію. Тоді можна буде бюджетні кошти, передбачені на придбання лавок, скерувати на інші роботи у парку".

Подарувати парку відпочинкові лавки першими зголосилися міський голова Львова Андрій Садовий та секретар ради Анатолій Забарило. Усім, хто захочуть подарувати парку іменні лавки, слід звертатись у відділ комунального господарства Сихівської районної адміністрації, телефон: 254-64-17/15.

Нагадаємо, проект зі створення парку духовної культури імені святого Папи Римського Івана Павла ІІ передбачає комплекс заходів: будівництво за Церквою Катехитичної школи; будівництво за Катехитичною школою Бульвару імені святого Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 метрів); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА).

Загальна вартість проекту – 50 мільйонів гривень. Термін реалізації проекту – п’ять років. Лісопарк має площу 98 га.

Це буде перший парк духовної культури в Україні. Хресна Дорога буде східнохристиянського обряду, матиме тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні будуть розміщені мобільні кав’ярні.

На площі понад 40 га буде розміщено щонайменше чотири громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде щонайменше вісім входів, а пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини.

На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами. Замовник робіт – ЛКП "Зелений Львів". Підрядник – ТОВ "К-Інвест".

Читайте ще новини Львова

Львів’ян запрошують на фестиваль Параджанова

Дідусь, який отруїв немовля на Львівщині, хизувався знанням грибів (відео)

На Львівщині громадянин Росії став винуватцем ДТП, в якому загинула людина

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах