Будь в курсі:" Львівська залізниця" не скасовуватиме приміських поїздів

фото з сайту www.vitebsk-region.gov.by

фото з сайту www.vitebsk-region.gov.by

Транспорт та інфраструктура
08 жовтня 2016 10:39

"Львівська залізниця" з 10 жовтня планувала скасувати кілька потягів приміського сполучення, зокрема у напрямку Трускавця, Судової Вишні, Мостиськ-2, Шкла, Сянок, Ходорова та Лавочного. Усе через борги за пільгові перевезення. Львівська ОДА не компенсувала залізниці майже 25 млн грн за пільгові перевезення.

Близько двох тижнів львівських пасажирів біля кас попереджали – з 10 жовтня електропоїздів приміського сполучення може поменшати. Так, з 22 рейсів "Львівська залізниця" хотіла зняти 7. Серед них напрямки "Львів – Судова Вишня" та прямий рейс "Львів – Лавочне" взагалі скасувати.

Студентка Христина якраз чекає трускавецьку електричку. Каже, без неї доїхати додому буде нелегко.

"Ми по студентському їздимо. Коштує 8,9 грн до Стебника. Ще можна маршруткою, але вони нам дорого обходяться", – розповіла студентка Христина.

Мостиська-2, Трускавець та Сянки – найпопулярніші напрямки. Тому втрата навіть по одному електропотягу створить дискомфорт пасажирам.

"Якщо скасувати на ці напрямки електрички, населення, звісно, буде дуже незадоволене, навіть якщо по одній. Тому що це густозаселені населені пункти, багато людей доїжджають і на роботу, і з роботи. Тобто це не тільки туристи, які інколи їдуть, як, наприклад, до Трускавця", – пояснила старший касир Мирослава Поворозник.

"Львівська залізниця" обслуговує сім областей: Волинську, Львівську, Закарпатську, Тернопільську, Чернівецьку, Івано-Франківську та Рівненську. Усі вони підприємству заборгували 57,7 млн грн компенсації за пільгові перевезення. Львівщина має повернути 24,6 млн грн.

"Зараз всім керівникам надіслали листи, де просимо створити робочі групи й обговорити це питання. І за підсумками роботи робочих груп, я думаю, будуть прийматися рішення", – зазначив заступник начальника служби приміських пасажирських перевезень Віктор Корзун.

Обладміністрація поки ситуації не коментує.  Якщо ж підприємству не повернуть боргів – не відкидають скорочення приміських потягів.

Джерело:zaxid.net

Читайте ще новини Львова:

Будь в курсі: львівська залізниця змінює рух приміських потягів

Скасування електричок на Львівщині: коли та чому

До Львова пустять додатковий потяг "Хюндай"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах