Стало відомо, яким буде маршрут сихівського трамваю

фото з сайту SkyscraperCity

фото з сайту SkyscraperCity

Транспорт та інфраструктура
25 жовтня 2016 12:46

 На трамвайному маршруті на Сихів буде працювати 13 одиниць техніки. На початках трамвай курсуватиме за маршрутом пл Соборна – кінотеатр ім. Довженка, згодом рух буде продовжено до "Санта-Барбари", розповів директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович.

"На трамвайний маршрут на Сихів плануємо спочатку скерувати 10 одиниць трамваїв. Згодом, кількість машин буде збільшена ще на 3. Орієнтовна тривалість між трамваями повинна становити 5-6 хв. Графік руху – 06.30 – 22.30 год. За необхідності, будемо розглядати можливість продовження графіку роботи трамвайного маршруту до 22-23 год. На початках трамвай курсуватиме від пл Соборної до кінотеатру ім. Довженка, згодом – до "Санта-Барбари", - розповів Михайло Сидорович, директор ЛКП "Львівелектротранс".

Нагадаємо, як зазначав раніше міський голова Львова Андрій Садовий, трамвай на Сихів має поїхати в другій половині листопада.

Проект "Трамвай на Сихів" реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро, повідомили у Львівській міській раді.

А  мер Львова Андрій Садовий пообіцяв, що до кінця цього року у Львові курсуватиме 50 нових автобусів:

"Ми продовжуємо оновлювати рухомий склад громадського транспорту. На лінії до кінця року виїде ще 50 нових автобусів. Ми планомірно реалізовуємо програму "Львів 2020", яка зокрема передбачає оновлення всього транспорту міста на 75% протягом наступних чотирьох років".

Міський голова також розповів: "У четвер на сесії зробили ще один важливий крок для запровадження єдиного електронного квитка. Міська рада погодила отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку на реалізацію цього проекту. Електронний квиток дозволить нам раз і назавжди навести порядок з обігом коштів в сфері перевезень, а також зробити проїзд для пасажирів значно зручнішим", повідомили у прес-службі ЛМР.

Читайте ще новини Львова:

У Львові показали, як виглядають оновлені трамваї

Львів бере позику 10 мільйонів євро на е-квиток у транспорті

У Львові почали прокладати тролейбусну мережу до нового терміналу аеропорту

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах