Нарешті: Львів отримає 7 низькопідлогових трамваїв на Сихів

фото з сайту SkyscraperCity

фото з сайту SkyscraperCity

Транспорт та інфраструктура
27 жовтня 2016 16:39

До кінця жовтня 2016 року ЛКП "Львівелектротранс" отримає сім нових трамваїв "Electron" T3L441. Вони будуть курсувати на новозбудованій трамвайній лінії на Сихів.

Трамваї "Electron" – найсучасніші трамваї  українського виробництва. Вони мають 100% низької підлоги, тому повністю пристосовані для перевезення людей з інвалідністю та інших маломобільних пасажирів. У трамвайних вагонах застосовано сучасну систему керування електроприводом польської фірми "ENIKA", завдяки чому ці трамваї споживають значно менше електроенергії, аніж звичні трамваї "Tatra". Трамваї "Electron" обладнані сучасною інформаційною системою, яка включає електронні світлодіодні маршрутовказівники та голосову інформаційну систему, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Зараз ЛКП "Львівелектротранс" прийняло від виробника чотири трамвайні вагони, ще два проходять процедуру тестування. Сьомий трамвай надійде на підприємство до кінця жовтня 2016 року. Після завершення процедури приймання та введення в експлуатацію нові трамваї "Electron" будуть курсувати на новозбудованій трамвайній лінії на Сихів.

Нагадаємо, "Львівелектротранс" розгляне можливість продовження графіку роботи трамвайного маршруту на Сихів до 22-23 год. Спочатку трамваї курсуватимуть від площі Соборної до кінотеатру імені Довженка, згодом – до "Санта-Барбари". Окрім того, планують запровадження маршруту до залізничного вокзалу.

Додамо, постачання нових трамваїв здійснює консорціум ПАТ "Концерн "Електрон" та ПАТ "Корюківський вагонобудівний завод". Виробником є СП "Електронтранс". Контракт на постачання трамваїв підписано за результатами двохетапного міжнародного тендеру, який було проведено за Правилами закупівель Європейського банку реконструкції та розвитку.

Загальна вартість контракту – 6,907 млн. євро. Джерелами фінансування є кредитні кошти ЄБРР, субвенція з державного бюджету та місцевий внесок. Технічне консультування та контроль за виконанням контракту здійснює французька фірма "Egis".

Дивись ще:

Трамвай на Сихів поїде всередині листопада 

Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

Стало відомо з яким інтервалом курсуватимуть трамваї наСихів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах