Будь в курсі: на одній з вулиць Львова зміниться схема руху

Новина - Транспорт та інфраструктура - Будь в курсі: на одній з вулиць Львова зміниться схема руху

Новина - Транспорт та інфраструктура - Будь в курсі: на одній з вулиць Львова зміниться схема руху

Транспорт та інфраструктура
22 грудня 2016 13:01

21-го грудня остаточно затвердили створення острівця безпеки на перехресті вулиць Підвальна та братів Рогатинців на засіданні Комісії з безпеки дорожнього руху. Після місяця експерименту до організації руху внесуть деякі зміни.

Будь в курсі: на одній з вулиць Львова зміниться схема руху фото

Острівець безпеки на цій ділянці створили, щоб "розвантажити" вулицю Підвальну: завдяки йому водії вчасно перелаштовуються на потрібну смугу й не виїжджають на зустрічну. Також він дозволяє убезпечити пішоходів, які можуть на ньому зупинятися під час переходу дороги. У якості експерименту, острівець встановили ще на початку листопада 2016-го року й обіцяли затвердити, якщо він ефективно врегулює рух.

Костянтин Баранюк, спеціаліст управління транспорту та зв’язку ЛМР, звітував, що створення острівця безпеки на перехресті Підвальної - Братів Рогатинців справді поліпшило трафік на цій ділянці. За його словами, потреба у такому засобі є однозначною і вимагає нагального затвердження. Присутній на засіданні представник поліції додав, що острівець безпеки може нормалізувати транспортний потік по вулиці Підвальній та зменшити імовірність ДТП.

Таким чином, острівець зроблять постійним, а також облаштують світлодіодним освітленням, щоб водії вчасно його помічали й не збивали. Рух дещо реорганізують: автомобілі, які їхатимуть ділянкою від вулиці Лесі Українки до вулиці Руської по лівій смузі, повертатимуть нагору по вулиці Винниченка. За словами спеціалістів, водії вже часто приймають таке рішення, а тепер його врегулюють відповідним знаком на перехресті вулиць Підвальна-Руська.  

Будь в курсі: на одній з вулиць Львова зміниться схема руху фото 1

Як пояснив Tvoemisto.tv Костянтин Баранюк: "Із пропозицією встановити острівець безпеки на перехресті вулиць Підвальна-Братів Рогатинців до влади міста звернулася громадська організація "Львів – безпечне місто". На вказаній ділянці є проблема – на переїзді до площі Митної у так званій кривій, трамвайна колія переходить у ліву смугу. Через це багато авт зупиняються на зустрічній смузі транспорту, який рухається із площі Митної".

Дивись ще: 

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

У Львові з вікна військового госпіталю викинулася молода жінка

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах