Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Новина - Транспорт та інфраструктура - Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Новина - Транспорт та інфраструктура - Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Транспорт та інфраструктура
21 грудня 2016 17:39

Затори на розі вулиць Франка і Князя Романа заважали руху трамваїв.

У Львові на вул. Франка суттєво змінять схему руху транспорту. Там облаштують відокремлені смуги для громадського транспорту, щоб пришвидшити рух трамвая №8 (Соборна площа – Сихів) та інших трамваїв, які їздять по цій вулиці. Крім того, частину вул. Франка взагалі закриють для проїзду приватних автомобілів. Відповідне рішення у середу, 21 грудня, ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів фото

Нова схема руху, яку затвердила комісія з безпеки дорожнього руху

Згідно з рішенням, на вул. Франка в напрямку центру облаштують смугу громадського транспорту. Смуга починатиметься від перехрестя з вул. Саксаганського і продовжуватиметься до вул. Шухевича.

Ділянка вул. Франка від Пекарської до Князя Романа у напрямку із центру буде проїзною виключно для громадського транспорту. Автомобілі їхатимуть з площі Соборної через Галицьку площу на вул. Князя Романа і лише з неї – на вул. Франка.

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів фото 1

Схема руху громадського і приватного транспорту на вузькій ділянці вул. Франка і сусідніх вулицях

У напрямку до центру проїзд автомобілів по вул. Франка буде заборонений на ділянці від вул. Князя Романа до вул. Шухевича. Для цього напрям руху приватних авто на вул. Князя Романа і Шухевича розвернуть у протилежний бік, щоб автомобілі об’їжджали по них вузьку ділянку вул. Франка в напрямку центру.

Крім того, на вул. Франка в напрямку від центру облаштують смугу громадського транспорту на ділянці від вул. Скельної до вул. Менделєєва.

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів фото 2

Синім кольором позначена смуга громадського транспорту, зеленим – приватного, червоним – спільна смуга для громадського і приватного транспорту.

Як розповів ZAXID.NET спеціаліст управління транспорту і зв'язку Львівської міськради Костянтин Баранюк, впровадити всі зміни мають до кінця березня 2017 року.

Нагадаємо, трамвай на Сихів запустили  17 листопада. Зараз трамвай долає відстань з площі Соборної до кінотеатру ім. Довженка на проспекті Червоної Калини за 25-30 хвилин. Більшість маршруту, починаючи з вул. Стуса, проходить по відокремленій колії. Найдовше трамвай простоює в заторах на вул. Франка – близько 12 хвилин. Крім того, через затори на вул. Франка ЛКП "Львівелектротранс" скасувало зупинку трамваїв №3, 8 та 11 на вул. Шухевича в напрямку центру. Загалом через вузьку ділянку вул. Франка проходять маршрути трамваїв №1, 3, 4, 5, 8, 9, 11, а також низка автобусних маршрутів.

Дивись ще: 

Бирки та штріхкоди: де та за скільки купити легальну ялинку у Львові

Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах