Прогрес: скоро в усіх львівських трамваях можна буде розрахуватися через смартфон

Новина - Транспорт та інфраструктура - Прогрес: скоро в усіх львівських трамваях можна буде розрахуватися через смартфон

Новина - Транспорт та інфраструктура - Прогрес: скоро в усіх львівських трамваях можна буде розрахуватися через смартфон

Транспорт та інфраструктура
30 сiчня 2017 15:46

Експеримент з оплати за проїзд за допомогою смартфона поширять на весь львівський електротранспорт. Протягом двох тижнів наліпки з QR-кодами розмістять в усіх трамваях і тролейбусах Львова. Про це ZAXID.NET розповів директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович.

Експеримент: у трамваях Львова можна будет розрахуватися за допомогою смартфону

Нагадаємо, що експеримент з оплати за проїзд розпочався 24 січня з трамвайного маршруту №8 (площа Соборна – Сихів). Для безготівкової оплати за проїзд потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї. Під час поїздки оплачений квиток потрібно "закомпостувати".

За словами Сидоровича, наразі наліпки з QR-кодами, окрім трамвая № 8, уже розмістили в трамваях №2 і 3 та в тролейбусі №13.

Протягом двох тижнів "Львівелектротранс" планує забезпечити такими наліпками всі маршрути електротранспорту.

"Зараз ми чекаємо, поки "Приватбанк" підготує нам наліпки з QR-кодами. Протягом двох тижнів увесь електротранспорт буде охоплений безконтактним методом оплати за проїзд", – сказав Михайло Сидорович.

Зазначимо, що зараз через смартфон можлива оплата за "загальний" квиток (2 грн). У подальшому, за словами Сидоровича, мають запровадити пільгову оплату (1 грн), придбання місячного проїзного та оплату штрафів за допомогою смартфона.

Нарешті: стало відомо де і коли у Львові запрацює E-квиток

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах