Мандрівнику на замітку: цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів

Новина - Транспорт та інфраструктура - Мандрівнику на замітку: цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів

Новина - Транспорт та інфраструктура - Мандрівнику на замітку: цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів

Транспорт та інфраструктура
23 лютого 2017 09:36

"Укрзалізниця" планує придбати 4 нові міжрегіональні швидкісні поїзди локомотивної тяги у п’ятивагонній комплектації у 2017 році. Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун.

За його словами, поїзди підуть як вже існуючими маршрутами - для збільшення інтенсивності руху, так і новими. "Рухомий склад поїздів планується використовувати для перевезення пасажирів на наступних маршрутах: 4-а пара у напрямку Київ-Львів за новим маршрутом через Вінницю-Хмельницький-Тернопіль, 5-та пара у сполученні Київ-Харків та 4-а пара сполученням Київ-Дніпро-Запоріжжя (або Красноармійськ), Одеса-Дніпро (сезонний, літній), Одеса-Львів, подовження маршруту поїзда Київ-Запоріжжя до Мелітополя", - написав він.

За словами Бальчуна, швидкісний рух в Україні існує вже 5 років. За цей час майже удвічі збільшилася кількість міст, які об’єднує швидкісне сполучення. За п’ять років курсування швидкісними поїздами скористалося 12 мільйонів пасажирів. Відкритий також перший маршрут у міжнародному сполученні Київ-Перемишль.

Дивись ще: 

Призначення: гендиректором Львівської опери став екс-міністр культури

Біжи або помри: серед школярів Львівщини набрала популярності ще одна небезпечна гра

Суд не указ: в парку "Знесіння" повним ходом йде будівництво

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах