На скільки: у Львові зросте вартість проїзду в електротранспорті

фото з сайту Львівський портал

фото з сайту Львівський портал

Транспорт та інфраструктура
23 червня 2017 14:50

ЛКП "Львівелектротранс" подало у мерію розрахунки необхідності підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах і трамваях більше, ніж вдвічі – до 4,5 грн. Новий тариф запровадять з 1 серпня, якщо його погодять на громадських слуханнях, повідомляє zik.ua.

У комунальному підприємстві пояснюють, причин для перегляду тарифної політики вдосталь і головна з них – здорожчання вартості електроенергії. Чинний сьогодні тариф у 2 грн затвердили у червні 2014 року, тоді підприємство за кіловат електрики платило 36 копійок, сьогодні – 2,20 грн. Також подорожчали запчастини, зросла зарплата. Крім того, беручи кредити в ЄБРР, "Львівелетротранс" зобов’язався підвищити тариф.

Як розповів заступник директора з економіки ЛКП "Львівелектротранс" Олексій Зварич, підприємство працює у збиток. За підсумками минулого року він становив 62 млн грн, а за перший квартал 2017 року – 25 млн грн. Втім, навіть вартість квитка у 4,5 грн не зможе вивести підприємство у прибуток, адже компенсація з міського бюджету за перевезення пільговиків покриває лише п’яту частину від потреби.

Новий тариф пройшов погодження у профільному департаменті ЛМР, далі це питання мають внести на громадське обговорення, за процедурою, його також повинен погодити Антимонопольний комітет і профспілки.

"Розрахунки даного тарифу, подані підприємством, були перевірені детально. Не легко дався цей процес, декілька разів розрахунки переробляли, була професійна дискусія і врешті вийшли на кінцеву цифру. Зараз відбувається процедура погодження і затвердження тарифу", – зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

У "Львівелектротрансі" сподіваються, що новий тариф почне діяти з 1 серпня.

Тим часом, підвищення ціни на проїзд у трамваях і тролейбусах може потягти за собою і підняття тарифу на проїзд у маршрутках. Як зазначив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Олег Партика, перевізники також вже подали свої розрахунки, їх наразі вивчають. 

Дивись ще:

Фотофакт: у Львові на розі вулиць Личаківської і Мечникова встановлюють трамвайні плити 

Знову подорожчає: у Львові планують підняти вартість проїзду в маршрутках

"Зайці", начувайтеся: у транспорті Львова побільшає контролерів 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах