Об'єднає два спальних райони: у Львові з'явиться нова трамвайна лінія

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Транспорт та інфраструктура
22 серпня 2017 16:20

У квітні 2017 року мер Львова Андрій Садовий анонсував розробку проекту з продовження трамвайного маршруту №8 до вул. Кн. Ольги та на вул. Стрийську до "Арени Львів".

Сайт 032.ua поцікавився, на якій стадії перебуває цей проект та скільки часу знадобиться на його впровадження.

Як розповів директор ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза, цього року підприємство офіційно оголосили замовником проекту.

"Зараз замовляємо вишукувальні роботи, у рамках яких будемо дивитися всю лінію та яка там геологія земельних ділянок. Після цього будемо замовляти техніко-економічне обґрунтування (ТЕО), для того, щоб визначити економічні показники. І потім оголосимо конкурс на проект, оскільки це є надзвичайно складні роботи і ми хочемо залучити найкращих фахівців", - пояснив Олег Береза.

На його думку, з моменту оголошення замовників проекту, почалась його реалізація.

"Ми звикли, що коли починається будівництво — це і є старт проекту, насправді ж його початок — це проектування, тому що саме ця стадія є дуже важливою. Наприклад, у Німеччині вважають, що коли ведеться будівництво, проект перебуває уже на завершальній стадії, а найбільш важливим моментом є саме проектування", - наголосив посадовець.

За словами Олега Берези, усі етапи з продовження трамвайної лінії хочуть провести відповідно до європейського досвіду, і насамперед — визначити можливі труднощі, які можуть виникнути при виконанні проекту.

"Завершення проекту очікуємо за 3 — 4 роки. Рік часу треба на проектування, бо дуже багато складних питань, що стосується викупу земельних ділянок на Зубрі, в Сокільниках. Треба буде з людьми домовитися про перенесення, тому цей процес уже розпочався", - розповів директор "Львівавтодору".

Основні переваги продовженої лінії "Сихівського" трамваю, за твердженням Олега Берези:

1) буде з’єднано два великих спальних райони у межах вулиць Наукова - Стрийська — Вернадського — Княгині Ольги;

2) завдяки появі трамвайної комунікації стартує розвиток району: будівництво житлових будинків та інших споруд;

3) з’явиться нова дорога, яка діятиме одночасно з трамвайною лінією і зніме навантаження з вулиць Стрийська — Наукова — Хуторівка;

4) добудують міст на перехресті Княгині Ольги — Наукової, будівництво якого "заморозили" у 90-х, а сам міст використовували як платний паркінг. На думку Олега Берези, завдяки мосту з’явиться хороша транспортна роз’язка;

5) розвиток екологічно чистого транспорту (трамваїв, тролейбусів), щоб зменшити викиди загазованості у місті.

"Це є доступний соціальний вид транспорту, який буде користуватися набагато більшим попитом в населення і, за підрахунками транспортників, він здатен перевозити набагато більше пасажирів", - сказав Олег Береза.

Окрім цього, збираються "закільцювати" два райони: один трамвай буде їхати з Кн. Ольги через центр на Сихів, а інший — з Сихова на Кн. Ольги і в центр. Також ці райони напряму з’єднають із залізничним вокзалом.

У "бонус" розробляється проект будівництва великої кільцевої дороги, яка би з’єднала Рясне-2 з вулицею Зеленою.

"Ми маємо побудувати нову дорогу до вул. Суботівської, з’єднати її з вул. Ряшівською, приєднати до Вернадського і - аж до вул. Зеленої. Там можливий варіант прокладення трамвайної лінії з Червоної Калини на Зелену, будуть розглядати цей проект", - резюмував Олег Береза.

Дивись ще:

Невтішна статистика: у Львові хворіють на кашлюк навіть щеплені діти 

Допоможіть: родичі загиблого в ДТП хлопця шукають свідків аварії у Львові

Чорний список: названі салони краси та медзаклади, де львів'ян заражали гепатитом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах