Змінили схему руху: на вулиці Франка львівські трамваї почали їздити швидше

фото з сайту Варіанти

фото з сайту Варіанти

Транспорт та інфраструктура
12 вересня 2017 13:36

Після зміни схеми руху на вул. Франка у цетрі Львова, на вузькій ділянці якої заборонили проїзд приватного транспорту, львівські трамваї стали їздити швидше. У середньому трамваї проїжджають свій маршрут на 5-6 хвилин швидше.

По вул. Франка проходять більшість трамвайних маршрутів – №1, 3, 4, 5, 8, 9, а на час ремонту вул. Личаківської тут курсують ще й трамваї №2 та 7.

Як розповів ZAXID.NET керівник служби диспетчеризації ЛКП "Львівелектротранс" Володимир Забавський, завдяки зміні схеми руху на вул. Франка, трамваї стали проїжджати свій маршрут у середньому на 5-6 хвилин швидше.

"Якщо раніше від вул. Зеленої до вул. Руської і в зворотному напрямку трамваї їхали 9 хвилин, то зараз ми в графік закладаємо 4 хвилини, хоча водії проїжджають цю ділянку і за 2 хвилини. Ми вже змінили графіки трамваїв №1 та 9. Якщо раніше зворотній рейс трамвая займав 52 хвилини, то зараз 46 хвилин. Відповідно, та сама кількість трамваїв їздить з меншим інтервалом – раніше інтервал був 8-9 хвилин, зараз – 7 хвилин", – сказав він.

У подальшому, за словами Забавського, змінять графік руху трамваїв №3, 8 та інших, щоб зменшити інтервал між трамваями.

Разом з тим, за словами речника "Львівелектротрансу" Івана Бондара, у години-пік водії автомобілів часто порушують ПДР і їдуть по вул. Франка під "цеглу". "Центральний диспетчер часто змушений викликати поліцію, бо в години-пік автомобілі таки їдуть під знаки заборони. Ми ще раз звертаємось до водіїв приватного транспорту з проханням звертати увагу на знаки та надавати перевагу громадському транспорту", – наголосив Бондар.

Нагадаємо, затверджені ще в грудні 2016 року зміни в організації руху на вул. Франка та прилеглих вступили в силу з 20 серпня 2017 року. Згідно з новою схемою руху, проїзд приватного транспорту повністю заборонений на ділянці вул. Франка від вул. Князя Романа до Шухевича, а рух на вул. Шухевича розвернули в протилежний бік. Об’їхати заборонену для руху автомобілів ділянку вул. Франка в напрямку центру можна по вул. Князя Романа і Шухевича, а в напрямку із центру – по Галицькій площі і вул. Князя Романа, або ж по Соборній площі та вул. Пекарській.

Змінили схему руху: на вулиці Франка львівські трамваї почали їздити швидше фотоСхема руху по вул. Франка та прилеглих (клікніть для збільшення)

Такі зміни міська комісія з безпеки руху ухвалила для того, аби пришвидшити рух громадського транспорту на вул. Франка.

Дивись ще:

Власна думка: Садовий прокоментував в’їзд Саакашвілі в Україну 

На замітку водіям: на Львівщині відремонтують вісім доріг 

Реакція на приїзд: готель, де зупинився Саакашвілі, оточує поліція 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах