Власна думка: Садовий прокоментував в’їзд Саакашвілі в Україну

Новина - Події - Власна думка: Садовий прокоментував в’їзд Саакашвілі в Україну

Новина - Події - Власна думка: Садовий прокоментував в’їзд Саакашвілі в Україну

Події
12 вересня 2017 10:10

Львівський городський голова Андрій Садовий прокоментував в’їзд екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в Україну 10 вересня на своїй сторінці у соцмережі.

Читайте також: Прорвали кордон: Саакашвілі вже в Україні

"Ситуацію, яка склалась після позбавлення Міхеїла Саакашвілі українського громадянства та акту приниження України на кордоні, можна спробувати вирішити на інших засадах. Моє бачення справи є наступним. Я за: щоб в Україні панували закон, справедливість та повага до гідності громадянина, щоб влада мала авторитет та моральне право на прийняття сильних рішень та їх впровадження; щоб українці були мудрими і усвідомлювали, що зовнішній ворог розраховує на розбрат та внутрішню ненависть в Україні", - зазначив Андрій Садовий.

Також, за словами Садового, він проти того, щоб "влада використовувала перекриття руху через кордон, зупинку потягів, укріплення кордону між Україною та ЄС, завозила "тітушок", зневажала права тисяч простих громадян виключно з метою не допустити до країни одну особу, думка якої не подобається Президенту і порушення закону будь-ким у правовій державі".

Раніше повідомлялося, що 10 вересня Міхеіл Саакашвілі планував в’їхати з Польщі до України. Політик подорожує з українським паспортом, хоча Петро Порошенко позбавив його громадянства.

Тим часом Грузія направила Україні вже третій запит про видачу свого колишнього президента. А мер Андрій Садовий заявив, що чекає його на каву у Львові. Через приїзд Саакашвілі прикордонники закликають оминати у неділю пункт пропуску "Краковець". А після цього, Держприкордонслужба заборонила доступ ЗМІ до пункту пропуску.

Згодом стало відомо, що Саакашвілі їде в Україну поїздом. Коли "Укрзалізниця" заблокувала поїзд, у якому Саакашвілі мав в’їхати в Україну кортеж чиновників прибув автобусом на ПП "Медика", де поляки пропустили їх на українську сторону – ПП "Шегині".

Дивись ще: 

Як прихильники Саакашвілі роблять виручку на заправках

Саакашвили не пускают в Украину

Через приїзд Саакашвілі прикордонники закликають оминати пункт пропуску "Краковець"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах