Шах і мат: у Львові відкриють нове місце для гри у шахи

Новина - Транспорт та інфраструктура - Шах і мат: у Львові відкриють нове місце для гри у шахи

Новина - Транспорт та інфраструктура - Шах і мат: у Львові відкриють нове місце для гри у шахи

Транспорт та інфраструктура
24 листопада 2017 14:12

У Львові відкриють нове приміщення гуртка шахів. Про це повідомила VG Львів у Львівській міськраді.

27 листопада об 11:00 у Будинку дитячої та юнацької творчості Франківського району міста Львова урочисто відкриють навчальний кабінет гуртка шахів "У гості до Шахового Лева".

"Після урочистого відкриття відбудеться шаховий турнір серед дітей дошкільного віку та конкурс малюнків на тему шахової гри. Навчальний кабінет гуртка шахів відкриють в рамках проекту Львівської міської ради "Розумний мікрорайон", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника гуртка "Шахові Леви" Любові Савчук, шахи – інтелектуальний вид спорту. Вони є чудовим засобом розвитку математичних здібностей. Шахова гра поєднує в собі науку, мистецтво, а також елементи військової тактики та стратегії. Заняття в шаховому гуртку проходять у вигляді лекцій з додаванням легких ігрових партій між гуртківцями, тренінгів з тактики і стратегії, вікторин, сеансів одночасної гри. Основним завданням є розвиток логічного мислення, виховання кращих рис характеру учнів – цілеспрямованості, об’єктивності. Тож роботу шахового гуртка можна розглядати в двох аспектах – спортивному і виховному. З гуртківців можуть зростати розрядники, майстри спорту, які успішно виступатимуть у змаганнях на першість міста, області, країни.

Серед вихованців цього шахового клубу – чотири кандидати у майстри спорту. Це Козак Дмитро, Савчук Юля, Кириченко Микола, Кириченко Мар’ян. Призерами Львівської області стали Федак Ігор, Квак Роберт, Горькова Аліна, Кириченко Микола. А призерами України – Кириченко Мар’ян, Горькова Аліна. Чемпіоном Європи у віці до восьми років у номінації "блискавичні шахи" став Кириченко Мар’ян. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Протест: львівська шахістка відмовилась їхати на чемпіонат світу в Саудівську Аравію

Де саме: у Львові встановили вуличні дошки для гри в шахи і нарди

Несподівана знахідка: у львівському дворику розкопали старовинні надгробки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах