Не хворій, але знай: у Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Новина - Транспорт та інфраструктура - Не хворій, але знай: у Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Новина - Транспорт та інфраструктура - Не хворій, але знай: у Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Транспорт та інфраструктура
20 грудня 2017 17:13

У Личаківському районі Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Раніше пацієнти з цього мікрорайону мали їхати на Руську, 20 або на Римляна, 2 до тих сімейних лікарів, які там розташовувались. Тепер стало зручніше. Амбулаторія є першою у структурі комунальної 1-ї міської поліклініки та обслуговує 13 058 мешканців Личаківського району, з яких 10 976 дорослих та 2 082 дітей.

"Метраж амбулаторії – 270 кв. м, хоча достатніми є 200-220 кв.м. Але ми не відмовилися від тих кімнат, в яких є недостатньо природного світла, – ми їх використали для створення кабінету УЗД, який запрацює з нового року, і ми створили кабінет акушер-гінеколога, який теж по планах не передбачений, але жінкам буде зручно, і також ми створили денний стаціонар на два ліжка. Це не передбачено, але було приміщення, і ми створили", - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Зі слів головного лікаря 1-ї міської поліклініки Наталії Бачун, амбулаторія обслуговує 8 територіальних дільниць, а це вулиці: Буцманюка, Дольна, Копальна,  Вахнянина, Личаківська, К.Левицького,  Мечникова, Погулянка, Рильського, Банаха, Кобзарська, Котика, Кутова, Россі, Сороки, Цетнерівка, Черемшини, Кармелюка, Некрасова, Сковороди,  Галілея, Вишинського, Крип’якевича, Острожського, Піскова, Харківська, Круп’ярська, Ніжинська, Рєпіна, Сагайдачного, Воробкевича, Збаразька, Козланюка, Могили, Мучна, Стрілецька. Однією з переваг розміщення амбулаторії є хороша транспортна розв’язка.

В амбулаторії усі кабінети розміщені на першому поверсі житлового будинку. Це реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, кабінет старшої медичної сестри, чотири кабінети сімейних лікарів, оглядовий кабінет, кабінет УЗД, маніпуляційний  кабінет, кабінет щеплень, ординаторська. 

Як зазначає завідувач амбулаторії сімейної медицини Романна Перхач, тут пацієнти можуть швидко та якісно отримати консультації, пройти обстеження, здати аналізи, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції тощо.

В амбулаторії працюють 26 працівників, з них 8 сімейних лікарів, працює заклад щоденно (окрім неділі).

Додамо, що це вже 18 амбулаторія у Львові.

Дивись ще:

Здоровіші будемо: у Львові відкрили нову амбулаторію

Реалії: як на Львівщині пробуксовує програма "Доступні ліки"

Не по-людськи: на пункті пропуску "Шегині" помер українець, якого не пропустили на лікування до Польщі, соцмережі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах