Здоровіші будемо: у Львові відкрили нову амбулаторію

Новина - Події - Здоровіші будемо: у Львові відкрили нову амбулаторію

Новина - Події - Здоровіші будемо: у Львові відкрили нову амбулаторію

Події
23 лютого 2017 14:25

У Львові розвивають мережу сімейної медицини, відкриваючи амбулаторії у кожному мікрорайоні міста. Відтак, капітально відремонтувавши приміщення першого поверху житлового будинку на вул. Тернопільській, 9, облаштували там нову, уже 18, амбулаторію сімейної медицини у Львові. Вона обслуговуватиме понад 12 тис. мешканців Нового Львова. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, наступною відкриють амбулаторію на вул. Личаківській.

 

 

Здоровіші будемо: у Львові відкрили нову амбулаторію фото

 

 

 

"12 тис мешканців міста Львова, які живуть в районі вул. Тернопільської, мають можливість прийти в це прекрасне нове приміщення – амбулаторію сімейної медицини. Рівень тут дуже високий, ремонт зроблений якісно. Це приміщення раніше мало зовсім інше призначення, але політика міста проста – максимальна кількість амбулаторій сімейної медицини. Ми анонсували відкриття амбулаторії на вул. Тернопільській попередньо, зараз робимо ремонти на вул. Личаківській, там буде наступна амбулаторія сімейної медицини. Інвестовано більше 1 млн грн з бюджету міста. Працівники самі не очікували, що будуть працювати в таких умовах, але головне – це мешканці, які себе тут почувають гідно. Все нове і дуже якісне. Дай Бог, щоб люди менше хворіли, а ті, які потребують допомоги, отримували її на високому рівні. Тут нема відчуття, що ти потрапив в лікарню, поліклініку", - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Амбулаторію відкрили 15 лютого, і вона є першою у структурі 4-ї міської клінічної лікарні. Відтак, 12 371 мешканців Нового Львова мають якісне медичне обладнання і комфортні, зручні умови для лікування неподалік від дому.

"Мікрорайон Новий Львів є дещо віддалений від центральної частини міста, тому, відповідно, був віддалений і від надання первинної медичної допомоги. За ініціативи управління охорони здоров’я та адміністрації 4-ї міської лікарні, у приміщенні  1-го поверху житлового будинку на вул. Тернопільській, 9 проведено капітальний ремонт і створено тут нову амбулаторію сімейної медицини. ЇЇ оснастили усім необхідним медичним обладнанням. Відтепер необхідну допомогу мешканці цього мікрорайону можуть отримати тут, в амбулаторії, близько від дому. А це 12 371 осіб, з них  2 061 дітей  та 10 310  дорослих", - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

До зони обслуговування амбулаторії входять 8 територіальних дільниць (а це вулиці Угорська, Литвиненка, Карбишева, Героїв Крут, Листопадна, П. Мирного, Енергетична, Ярославенка, І.Франка 165, 163, 161, 157а, 157б, Мишуги, Литовська,  Запорізька, Тиверська, Кибальчича, Тернопільська, Стуса, Танячкевича, просп. Червоної Калини 2-10, П. Мирного, Сумська, проф. Буйка,  Красівська, Курильська та Кам’янецька).

В амбулаторії, окрім трьох кабінетів сімейних лікарів, є маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ЕКГ, кабінет акушер-гінеколога. Також – реєстратура, хол і кабінет завідувача відділення. Загалом в амбулаторії працює 26 осіб, серед яких завідувач амбулаторії, старша медсестра, 8 сімейних лікарів і 8 сімейних медсестер, процедурна медсестра і медсестра кабінету щеплень, гінеколог, 3 реєстратори і 2 санітарки.

Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08.00 до 18.00 год.

Для створення амбулаторії всього використали  близько 1 млн 316 тис. грн., у тому числі 1 млн 050 тис. грн. – з бюджету розвитку міста.  Медичне обладнання та меблі закуплено за кошти міського бюджету на суму 83,5 тис. грн. Також залучено і позабюджетні кошти у сумі 183, 2 тис. грн.

Дивись ще:

Де саме: на Городоцькій облаштують смугу громадського транспорту

Водію на замітку: де сьогодні у Львові перекриті дороги

Мандрівнику на замітку: цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах