Шукай інше місце: львівський університет виступив проти підземного паркінгу

Новина - Транспорт та інфраструктура - Шукай інше місце: львівський університет виступив проти підземного паркінгу

Новина - Транспорт та інфраструктура - Шукай інше місце: львівський університет виступив проти підземного паркінгу

Транспорт та інфраструктура
13 лютого 2018 14:30

Вчена рада Львівського національного університету ім. І. Франка висловилась проти намірів побудувати на площі перед університетом підземний паркінг. Лист із зауваженнями до детального плану території біля ВНЗ у понеділок, 12 лютого, опублікували на офіційному сайті університету. 

У листі, який підписали 17 працівників університету, серед яких є проректори, декани та завідувачі кафедр, наводяться 14 зауважень до проекту детального плану території поблизу університету. Серед них – відсутність оцінки екологічного стану, згадка про складні геологічні умови та небезпеку осідання споруд.

"У проекті відсутнє належне обгрунтування доцільності реконструкції площі і особливо будівництва підземного паркінгу... Пропоноване будівництво паркінгу на 350 автомобілів жодним чином не вирішує проблеми паркування у центральній частині міста, де щодня паркуються тисячі автомобілів... Пропоноване створення сприятливих умов для пішоходів та учасників дорожнього руху насправді призведе до суттєвого погіршення існуючого стану для парку, будівлі університету, прилеглих до нього територій", – йдеться у висновках комісії вченої ради університету.

Також університет проти будь-яких кардинальних змін на площі перед головним корпусом.

"Проектом практично ігнорується розташований впритул до майбутнього паркінгу головний корпус університету – пам'ятка архітектури. Університетська будівля і партерна частина парку ім. І. Франка формують надзвичайно важливий природно-історичний ансамбль, який потрібно зберегти для прийдешніх поколінь", – впевнені працівники ЛНУ ім. І. Франка.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів ZAXID.NET, що не здивований критикою, оскільки таке часто відбувається під час перших обговорень. За його словами, зауваження працівників університету візьмуть до уваги і спробують детальніше розібрати під час засідання спеціальної комісії.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Самий перший: у Львові збудують підземний паркінг

73 паркомісця: незабаром біля "Вернісажу" розпочне працювати платний паркінг

На замітку водіям: львівські платні паркінги міняють графік роботи

Новини України та світу 13 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах