Коли саме: Львів відмовиться від маршруток

Новина - Транспорт та інфраструктура - Коли саме: Львів відмовиться від маршруток

Новина - Транспорт та інфраструктура - Коли саме: Львів відмовиться від маршруток

Транспорт та інфраструктура
22 березня 2018 17:14

У четвер, 22 березня, Львівська міськрада підтримала петицію про повну відмову від малих автобусів – так званих маршруток і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. 

Згідно з ухвалою, управління транспорту має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт. Однак перехід відбудеться не протягом двох років, як це пропонувала авторка петиції, а протягом п'яти років, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, електронна петиція з вимогою повністю відмовитись від маршруток та організувати пасажирські перевезення електротранспортом та великогабаритними автобусами лише за 8 днів набрала понад 600 з 500 необхідних.

Авторка петиції Анна Меленчук пропонує розробити дворічний план повної відмови міста від маршруток з подальшим переходом на електротранспорт та великогабаритні автобуси, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Також у петиції наголошується на необхідності забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю, а також встановити на зупинках електронні табло з часом прибуття транспорту.

Раніше петицію вже підтримала транспортна депутатська комісія Львівської міськради, але запропонувала розтермінувати перехід на великогабаритні автобуси та електротранспорт не на два, а на п’ять років, оскільки за два роки повністю відмовитись від малогабаритних автобусів Львову не вдасться.

Згідно із затвердженою програмою закупівлі рухомого складу, у 2020 році у Львові мають бути 120 трамваїв, 120 тролейбусів, 340 великих та 150 малих автобусів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вози повітря: у Львові всі пасажири вийшли з маршрутки через відмову водія везти пенсіонера

Бабуся з шилом: з’явилися нові подробиці нападу на пасажира львівської маршрутки

Перша, але з кінця: у Львові оприлюднили рейтинг найгірших маршруток

 

Новини України та світу 22 березня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах