Проїзд – 5 гривень: де у Львові обміняти старі тролейбусні квитки на нові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Проїзд – 5 гривень: де у Львові обміняти старі тролейбусні квитки на нові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Проїзд – 5 гривень: де у Львові обміняти старі тролейбусні квитки на нові

Транспорт та інфраструктура
11 квiтня 2018 14:31

З 16 квітня вартість проїзду у львівських трамваях і тролейбусах зросте до 5 гривень за разовий загальний квиток і до 2,5 гривні – за пільговий. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради.

Після запровадження нових тарифів невикористані квитки вартістю 3 гривні пасажири зможуть обміняти на нові. Обміняти старі квитки можна в пунктах обміну за адресами: вул. Сахарова, 2 – ЛКП "Львівелектротранс", у квитковому кіоску на кінцевій зупинці трамвая №3, на вул. Княгині Ольги ("Аквапарк") та у квитковому кіоску на тролейбусній зупинці на вул. Шота Руставелі – пл. Петрушевича.

Мерія також затвердила нові ціни абонементів, які почнуть діяти з 1 травня. Зокрема, 30-денний загальний паперовий абонемент подорожчав з 120 до 160 гривень. Однак при цьому, згідно з розрахунками, якщо власник абонементу здійснює 40 поїздок на місяць (по дві поїздки протягом 20 робочих днів), то одна поїздка йому обійдеться в 4 гривні. Якщо ж пасажир користуватиметься електротранспортом щодня, то поїздка йому коштуватиме близько 2,6 гривні.

Придбаний через інтернет абонемент буде коштувати 150 грицень. Вартість пільгового абонементу становитиме тепер 80 гривень. 

Електронна триденна проїзна картка, розрахована перш за все на туристів, коштуватиме 50 гривень.

"Новим підходом до цінової політики, коли проїзд за абонементом вигідніший, ніж придбання разових квитків, мерія планує популяризувати проїзні картки. "У нас є статистка – квиток у водія купують 77% пасажирів, а проїзні – лише 7%. Ми переходимо до європейської практики, коли людина, купуючи абонемент, суттєво економить. Зараз в європейських країнах за проїзними їздять 90% мешканців", – зазначив заступник міського голови Львова Сергій Бабак.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відкриття сезону: львівські контролери розпочинають нічне полювання на "зайців"

Відрізняються ногами: львівські трамваї обклеїли підробленими QR-кодами

Їхав і не доїхав: "Львівелектротранс" відшкодовуватиме пасажирам проїзд

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах